Fotbal International

Beckham pleaca de la Los Angeles Galaxy

Fotbalistul David Beckham a anuntat, luni, ca finala Ligii nord-americane de fotbal (MLS), din 1 decembrie, cu Dynamo Houston, va fi ultimul sau meci pentru echipa Los Angeles Galaxy, dar va mai accepta o ultima "provocare" înainte de a se retrage din activitatea de jucator.

 "Am petrecut momente speciale ca jucator la Los Angeles Galaxy, dar vreau sa traiesc o ultima provocare înainte de a-mi încheia cariera de fotbalist", a declarat Beckham într-un comunicat.

Mijlocasul englez în vârsta de 37 de ani ar urma sa-si anunte viitoarea sa destinatie, marti, într-o conferinta de presa.

Saptamâna trecuta, Melbourne Heart a anuntat ca discuta cu Beckham pentru ca el sa evolueze în campionatul australian, unde joaca si vedeta italiana Alessandro Del Piero, dar agentul jucatorului englez a dezmintit aceste informatii.

Beckaham a sosit la LA Galaxy în 2007 de la Real Madrid si mai avea un an de contract cu gruparea americana.

"De la sosirea mea, am vazut cum a crescut an de an popularitatea fotbalului (n.r. - în SUA). Nu consider aceasta plecare ca sfârsitul relatiei mele cu MLS. Ambitia mea este sa devin actionar în aceasta structura în viitor", a mentionat fostul capitan al nationalei Angliei, cu 115 selectii în palmares.

Beckham s-a alaturat gruparii Manchester United când avea 14 ani si a acumulat 398 de meciuri sub tricoul formatiei engleze, cu care a câstigat de sase ori Premier League si o data Liga Campionilor. În 2003, el s-a transferat la Real Madrid, cu care a obtinut titlul în Spania, în 2007, doar cu câteva saptamâni înainte de a pleca în SUA.

Cu LA Galaxy, Beckham a obtinut un singur titlu, anul trecut, dupa victoria obtinuta în finala tot împotriva echipei Dynamo Houston. În pauza competitionala din SUA, Beckham a evoluat de doua ori pentru AC Milan, unde a fost împrumutat.

La echipa nationala a debutat în 1996, într-un meci cu Moldova si a fost capitanul primei reprezentative între 2000 si 2006. În 2009, cu Belarus, a jucat ultima sa partida în echipa Angliei.



Beckham pleaca de la Los Angeles Galaxy