Fotbal International

Barcelona si Real Madrid dau cei mai multi jucatori in cursa pentru Balonul de Aur

Cele doua rivale din campionatul spaniol, FC Barcelona si Real Madrid, propun fiecare cate sapte jucatori pe lista preliminara de 59 de nume pentru trofeul Balonul de Aur.

Lionel Messi, Andres Iniesta, Luis Suarez, Ivan Rakitic, Claudio Bravo, Neymar, Javier Mascherano sunt jucatori selectati de la campioana Europei FC Barcelona.

Real Madrid mizeaza in cursa pentru prestigiosul trofeu pe Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modric, James Rodriguez si Karim Benzema.

Spania si Franta dau cei mai multi jucatori, cate cinci fiecare, cele doua natiuni fiind urmate de Columbia. Carlos Bacca de la AC Milan, Jackson Rodriguez de la Atletico Madrid, portarul Ospina de la Arsenal si James Rodriguez de la Real Madrid sunt urmasii lui Carlos Valderrama in cursa pentru Balonul de Aur.

La polul opus se situeaza Italia si Anglia, doua natiuni cu traditie in fotbal, doua foste campioane mondiale, care au fiecare doar doi jucatori pe lista.

Italia este reprezentata de Giorgio Chiellini, fundasul lui Juventus, si de Andrea Pirlo, mijlocasul trecut in aceasta vara in Major League Soccer.

Anglia tine steagul sus prin talentatul Harry Kane de la Tottenham, considerat viitorul nationalei Albionului, si de Wayne Rooney, cel care a devenit recent cel mai bun marcator din istoria nationalei tarii sale.

Trofeul Balonul de Aur va fi acordat la inceputul lunii ianuarie intr-o ceremonie care va avea loc la sediul FIFA de la Zurich.



Barcelona si Real Madrid dau cei mai multi jucatori in cursa pentru Balonul de Aur