Fotbal International

Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a opta oară în carieră

Sursă foto: https://twitter.com/SB15460

Lionel Messi a primit trofeul din mâinile lui David Beckham, patronul echipei Inter Miami la care evoluează argentinianul din vara acestui an. 

"Mulţumesc tuturor celor care m-au votat, tuturor celor care au făcut posibil ca eu să câştig acest premiu. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest trofeu, colegilor mei de echipă şi antrenorului meu de la echipa Argentinei (Lionel Scaloni).

”Aş dori, de asemenea, să mulţumesc stafului tehnic al Argentinei. Îi felicit pe Haaland, Kylian şi pe ceilalţi, care au avut un sezon excepţional la nivel individual. Văd o mulţime de chipuri cărora aş vrea să le mulţumesc. În această seară, mă simt bine, este o plăcere care nu mă va părăsi niciodată.

”O menţiune specială pentru toţi oamenii care m-au urmărit de la începutul carierei mele. Aş dori, de asemenea, să-i mulţumesc soţiei mele, care a fost alături de mine de la început, susţinându-mă la bine şi la rău”, a spus Messi după primirea trofeului.

Messi nu l-a uitat nici pe marele Diego Armando Maradona.

”Diego, totul datorită ţie”, a spus Lionel în amintirea celui care pe 30 octombrie ar fi împlinit 63 de ani.

Evenimentul de luni seara a avut loc la Theatre du Chatelet, în Paris, cu începere de la ora 21:00.

Pe lista finaliștilor s-au regăsit 30 de fotbaliști, dar Lionel Messi nu a avut rival după câștigarea titlului mondial cu naționala Argentinei. 

Presa spaniolă a anunțat cu zile bune înainte câștigătorul Balonului de Aur.

Cu doar câteva ore înaintea festivității jurnalistul Fabrizio Romano a scris pe rețelele de socializare că Lionel Messi va obține trofeul.

Dacă va obține trofeul, Messi ar reuși această performanță cu trei cluburi diferite, FC Barcelona, Paris Saint-Germain și Inter Miami.



Lionel Messi a cucerit Balonul de Aur pentru a opta oară în carieră