Fotbal European

Real Madrid obține Supercupa Spaniei la scor în fața rivalei FC Barcelona

Sursă foto: https://twitter.com/realmadrid

Supercupa Spaniei din acest an merge în vitrina clubului Real Madrid, după victoria obținută cu 4-1 în fața rivalei FC Barcelona, într-un meci disputat la Ryadh, Arabia Saudită.

Un meci decis de Real Madrid încă din primele zece minute, după dubla reușită de Vinicius. Acesta a prins pe picior greșit apărarea Barcelonei și a marcat pe contraatac, în minutele 7 și 10.

Rodrygo a fost și el aproape de gol, în minutul 8, dar un un 3-0 ar fi fost prea mult chiar și pentru o echipă a Barcelonei în formă extrem de slabă precum cea din meciul de duminică seara.

Catalanii au reacționat prin Ferran Torres, jucător care a luat la țintă bara transversală (min.12), pentru ca pe urmărire Robert Lewandowski să fie blocat de portarul Lunin.

În minutul 33, Lewandowski a redus din diferență cu un șut din marginea careului.

Suspansul a fost spulberat după doar patru minute, Araujo provocând penalty-ul din care același Vinicius marca pentru 3-1, trecându-și în cont hattrick-ul.

În partea secundă Real Madrid s-a desprins decisiv prin reușita lui Rodrygo din minutul 64, pentru ca Barcelona să rămână în inferioritate numerică din minutul 71.

Araujo a primit al doilea galben și a luat drumul vestiarelor mai devreme.

Pentru Real Madrid este al treilea trofeu în Supercupa Spaniei de la introducerea actualului format cu patru echipe, după cele obținute în 2020 și 2022.

Este al doilea an consecutiv când marile rivale spaniole se înfruntă în finală. În 2023, Barcelona obținea trofeul cu scorul de 3-1.

Real Madrid ajunge la 13 trofee în Supercupa Spaniei, apropiindu-se la doar un singur titlu de FC Barcelona, echipa cu cele mai multe reușite în această competiție.



Real Madrid obține Supercupa Spaniei la scor în fața rivalei FC Barcelona