Fotbal European

Real Madrid – FC Barcelona în finala Supercupei Spaniei

Sursă foto: https://twitter.com/FCBarcelona

Echipa FC Barcelona a învins pe Osasuna Pamplona, cu 2-0, și s-a calificat în ultimul act din Supercupa Spaniei, acolo unde echipa catalană va da piept cu rivala Real Madrid.

Robert Lewandowski a deschis scorul în minutul 59 cu o reluare din cădere. Totul a pornit de la un balon recuperat de catalani prin fundașul Christensen în jumătatea adversă de teren. Cei de la Osasuna au solicitat fault în atac, dar arbitrul a considerat că intervenția a fost una regulamentară, la minge, și a lăsat astfel jocul să continue.

În al treilea din cele patru minute suplimentare Lamine Yamal (16 ani) a închis tabela cu un șut din interiorul careului din pasa lui Joao Felix.

Finala Supercupei Spaniei se va disputa duminică, 14 ianuarie, la Ryadh, capitala Arabiei Saudite.

Real Madrid a trecut în prima semifinală de Atletico Madrid, cu 5-3, după un meci de 120 de minute. La finalul timpului regulamentar tabela arăta 3-3.

Este pentru al doilea an consecutiv când marile rivale din fotbalul spaniol se înfruntă în finala Supercupei Spaniei. În 2023, de asemenea în Arabia Saudită, dar pe un alt stadion, FC Barcelona a învins pe Real Madrid, cu 3-1.

În formatul cu patru echipe introdus din 2020 niciodată Real Madrid sau Barcelona n-au lipsit din finală și doar Athletic Bilbao, în 2021, a reușit să spargă dominația celor două mari echipe din Spania.

 


Real Madrid – FC Barcelona în finala Supercupei Spaniei