Fotbal European

Comparatie intre Romania si Olanda la capitolul coronavirus prin ochii lui Ovidiu Stanga

Sursă foto: https://www.psv.nl

Spre deosebire de Romania in Olanda autoritatile nu au impus prea multe restrictii in ceea ce priveste libertatea de circulatie a oamenilor, in pofida unui numar mult mai mare de imbolnaviri si decese.

Cu toate acestea, spune fostul international Ovidiu Stanga, diferenta este facuta de mentalitatea oamenilor care au inteles de principiu sa se protejeze pe ei si cei apropiati in fata amenintarii pandemice.

”Sunt mult mai multe cazuri decât în România, peste 12.000, o mie și ceva de morți, multă lume este izolată în casă, dar e disciplină și speranță.

”Eu pot spune că stau chiar în zona de focar a coronavirus, aproape cinci mii de cazuri, dar nu sunt restricții foarte mari, fiindcă oamenii sunt conștienți de ceea ce trebuie să facă și ce nu. Oamenii sunt educați, iar bătrânii au fost puși în temă cu ceea ce riscă”, a declarat Ovidiu Stanga, anunta Libertatea.ro

Acesta a mai spus ca si mesajele autoritatilor sunt mai simple si mai la obiect, fara a vorbi prea multi specialisti, ceea ce nu antreneaza panica populatiei.

Acum in varsta de 47 ani, Ovidiu Stanga este antrenorul echipei de fete a clubului PSV Eindhoven, pentru ca a activat ca jucator in timpul carierei.

Ovidiu Stanga a fost international roman intre 1993 si 1998, adunand 24 de prezenta in echipa nationala alaturi de care a participat la trei turnee finale, Cupa Mondiala 94, 98 si EURO 96.



Comparatie intre Romania si Olanda la capitolul coronavirus prin ochii lui Ovidiu Stanga