Fotbal European

Barcelona cucereste Cupa Regelui Spaniei

Victorie fara dubii pentru FC Barcelona in finala Cupei Regelui Spaniei din acest sezon, scor 5-0, cu FC Sevilla, intr-un meci gazduit de Wanda Metropolitano, stadionul de cinci stele al celor de la Atletico Madrid.

Un meci care a curs practic intr-o singura directie si care a fost transat inca din prima repriza, cand Messi si Luis Suarez de doua ori au marcat pentru Barcelona. In partea secunda au mai inscris Iniesta si Coutinho, ultimul dintr-o lovitura de la 11 metri.

Pentru Barcelona este a 30-a Cupa a Regelui Spaniei din istoria clubului, echipa blaugrana avand cu sapte trofee mai mult decat Athletic Bilbao, principala urmaritoare. Real Madrid, spre exemplu, are 19 trofee doar si Atletico zece.

De asemenea, Barcelona a devenit a treia echipa care castiga trofeul patru ani la rand si prima dupa Athletic Bilbao in intervalul 1930-33. Real Madrid intre 1905 si 1908 a mai reusit o asemenea serie castigatoare.

Sevilla si-a facut un obicei din a incasa cate cinci goluri, fiind la al saselea meci in acest sezon cand apararea andaluza este calcata in picioare. O premiera negativa in istoria de 128 de ani a clubului din sudul Spaniei.



Barcelona cucereste Cupa Regelui Spaniei