Europa League

Astra pleaca de la West Ham cu un egal dramatic

Astra Giurgiu a obtinut un 2-2, joi seara, pe terenul lui West Ham United, in prima mansa a Turului 3 preliminar al Ligii Europa. Romanii au fost condusi cu 2-0, insa o eliminare decisa de arbitrul central i-a adus in superioritate numerica. Astra s-a aruncat in atac si a inscris de doua ori in ultimele 22 de minute, spre disperarea unui stadion plin cu 34.000 de oameni. "Ciocanarii", denumiti de noi "varzarii" dupa ce in Turul 2 au ajuns la penaltyuri cu maltezii de la celebra echipa Birkirkara, vin la Bucuresti cu a doua sansa. 

Partida nu a fost transmisa la televizor in Romania, ci doar la Radio Romania Actualitati. Inceput la ora 21:45, meciul a fost intrerupt o data la Radio la ora 22:00, pentru 15 minute, la buletinul de stiri si apoi inca o data la ora 23:00, pentru alt buletin de stiri, de data aceea doar pentru cateva minute. O decizie inspirata, pentru ca lucrurile aveau sa se precipite. 

Biletele au costat 10 lire pentru adulti si 5 lire pentru copii, asa ca stadionul a fost plin pentru meciul cu Astra. Echipa romana a inceput bine, dar asta nu i-a impiedicat pe englezi sa inscrie. Valencia a marcat cu capul, de la coltul lung, dupa ce apararea Astrei a ezitat sa blocheze centrarea trimisa de Payet.

Astra a fost lovita de noroc in acest meci. Primele semne au fost cand West Ham a trebuit sa faca doua inlocuiri in minutul 35 din cauza problemelor musculare si au intrat pe teren doi jucatori foarte tineri, Park (19 ani) si Oxford (16). Avea sa fie doar inceputul unei serii de evenimente favorabile. 

Cu toate acestea, gazdele au marcat pentru 2-0 prin Zarate. Acesta a plecat de la 35 de metri, a driblat cinci jucatori ai Astrei si apoi l-a invins si pe Lung. In ciuda celor doua goluri primite, Lung a scos doua ocazii si a tinut tabela la un 2-0, in loc de 4-0.

In repriza a doua, norocul Astrei a inceput sa isi arate coltii. West Ham a ramas in 10 oameni. Budescu a insistat pe un contraatac, iar Collins l-a faultat primind al doilea galben intr-un interval de 5 minute.

Au urmat imediat doua mari ocazii pentru Astra, dar West Ham a scos o data de pe linia portii, iar alta data portarul a deviat in corner cu un ultim efort un sut al lui Teixeira. Sumudica a explodat pe margine.  Isi daduse seama ca era o paine de mancat. 

Astra nu s-a descurajat si a continuat sa atace. In minutul 68, Boldrin a marcat cu un sut violent. Mingea a ajuns in plasa cu bara, iar comentatorii englezi au ramas perplecsi. Mica galerie romana a inceput sa strige "Romania - Romania", iar spectatorii englezi au aplaudat fair-play.

Atitudinea frumoasa a suporterilor englezi nu avea sa se pastreze la golul egalarii. Ogbonna a incercat o deviere in aparare, dar mingea a trecut peste portarul Adrian si a intrat in plasa. Un stadion arhiplin, de 35.000 de oameni, a ramas in tacere. Era minutul 79.

Astra a avut o putere de revenire, e drept si cu un un in plus, dar a presat si au egalat, ceea ce este un mare merit.

Englezii nu s-au mai vazut in joc. Au cerut un penalty, nu li s-a acordat, ceea ce l-a innebunit pe antrenorul Slaven Bilic. Tehnicianul croat (foto jos, langa Marius Sumudica) a fost eliminat de pe banca si va sta la retur, in Romania, in tribune.

Returul este pe o saptamana si ceea ce nu a reusit Birkirkara ar putea face Astra.

VIDEO Rezumatul meciului West Ham United-Astra Giurgiu (2-2) in care echipa noastra a revenit de la 0-2. Gol senzational marcat de Boldrin.

Posted by Onlinesport.ro on Thursday, July 30, 2015

 Astra pleaca de la West Ham cu un egal dramatic