Echipa Nationala

Vom avea fotbal non-stop: UEFA anunta infiintarea Nations League

UEFA a anuntat miercuri ca va introduce o noua competitie la nivelul echipelor nationale care sa inlocuiasca actualul format al jocurilor amicale. Aceasta se va numi Nations League si va aduce interesul pentru fotbalul de echipa nationala si in anii impari, fara a mai trebui asteptat din doi in doi ani pentru Cupa Mondiala sau Campionatul European.

Nations League va avea loc o data la doi ani si va inlocui meciuri amicale dintre tari. Prima editie va incepe dupa Cupa Mondiala 2018, in sezonul 2018/2019.

Competitia va avea patru divizii, din care se va putea retrograda sau promova. Prima divizie va include 14 echipe, printre care Spania, Anglia, Italia sau Olanda.

Cele mai bune patru echipe vor juca semifinalele, iar apoi finala pe teren neutru. Finala va avea loc mereu in anii impari, atunci cand nu se joaca turnee finale de Cupa Mondiala sau EURO.

Nations League nu va inlocui partidele de calificare pentru evenimentele majore, dar va oferi cele patru echipe care pana acum se decideau la baraj, in play-off.

UEFA va face publice si alte detalii despre format, pe moment fiind disponibile doar lucrurile de mai sus.



Vom avea fotbal non-stop: UEFA anunta infiintarea Nations League