Echipa Nationala

Tricolorii au revenit în țară după calificarea la EURO 2024. Burleanu: ”Am plâns de bucurie”

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Naționala de fotbal a României a revenit duminică după ora prânzului în țară, după ce a obținut calificarea la Campionatul European din Germania.

Tricolorii au fost primiți la salonul oficial de la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, unde președintele FRF, Răzvan Burleanu, a oferit o primă reacție după calificarea la turneul final.

Meciul a fost trăit la cea mai îănaltă intensitate. Am plâns de bucurie, este a doua oară, prima oară a fost când s-a născut fetiţa mea Măriuca, acum trei ani şi jumătate.

”Această victorie nu este întâmplătoare. Am avut încredere în selecţioner, iar cel mai greu a fost după Liga Naţiunilor de anul trecut, dar încrederea noastră a fost mare.

”Este o călătorie frumoasă şi mi-aş dori să fie o sursă de inspiraţie pentru tinerii români, pentru copii, să se apuce de fotbal, să-şi asume funcţii.

”Vrem să putem avea un impact în societatea noastră. Am şi uitat să ne bucurăm. Nu trebuie să ne mai gândim la ce a mai fost şi nici la ce va mai fi. Măcar să ne bucurăm”, este mesajul transmis de Răzvan Burleanu.

România revine după opt ani la un turneu final, ultima calificare fiind la EURO 2016, când am părăsit competiția după faza grupelor, cu un singur punct obținut.

De altfel, începând din anul 2000 naționala României s-a calificat la fiecare opt ani la câte un Campionat European.

 


Tricolorii au revenit în țară după calificarea la EURO 2024. Burleanu: ”Am plâns de bucurie”