Echipa Nationala

Totul despre Islanda – Romania. Meciul care face diferenta intre agonie si extaz

Nationala de fotbal a Romaniei se afla in fata celui mai important test din ultimii ani.

Victorie Islanda
Egal
Victorie Romania

Daca nu aveti deja un cont la Casa Pariurilor, o puteti face aici

Tricolorii au sansa unica de a evolua pe teren propriu la un turneu final de Campionat European in vara anului 2021.

EURO 2020 se joaca si la Bucuresti, iar pentru a ajunge sa evolueze cu Austria si Ucraina in Grupa C, jucatorii pregatiti de Mirel Radoi trebuie sa treaca mai intai de Islanda.

O nationala insulara pe care am mai intalnit-o doar de doua ori in istorie si am castigat de fiecare data cu acelasi scor, 4-0.

S-a intamplat in preliminariile Cupei Mondiale din Franta 98, mai precis in 1996 si in toamna lui 1997 la Bucuresti.

Atunci noi aveam Generatia de Aur in plina exprimare fotbalistica, iar Islanda era doar un punct pe harta fotbalistica ceva mai mare decat Insulele Feroe.

In prezent se spune ca nu mai exista echipe mici in fotbal, iar Islanda este un exemplu in acest sens.

Calificata la EURO 2016 si Cupa Mondiala 2018, nationala Islandei si-a dat examenul de maturitate in fotbal, un sport in spatele handbalului si hipismului in preferintele localnicilor.

Forma de moment

Tara cu cel mai vechi parlament din lume, datat istoric la anul 930, porneste pe hartie cu prima sansa in fata Romaniei in meciul de joi seara.

Tricolorii si-au facut incalzirea in Liga Natiunilor, unde conduc grupa din care fac parte dupa doua meciuri, cu patru puncte in cont.

Dupa ghinionul cu Irlanda de Nord de pe teren propriu (1-1), cu gol primit pe final si o bara a lui Alibec, Romania a invins in deplasare Austria impotriva tuturor calculelor (3-2).

Un succes care ne-a aratat ca putem atunci cand punem osul la treaba, cum ar spune chibitii din Cismigiu intre doua runde de table.

Islanda nu traverseaza cea mai grozava perioada. Dupa 1-1 acasa cu Anglia, un meci decis pe final, Islanda a incasat un 5-1 din partea Belgiei la Bruxelles.

Reactii

Chiar si asa, islandezii sunt nerabdatori sa intre pe teren contra Romaniei, o stare de spirit care tradeaza o oarecare suficienta de care tricolorii pot profita.

Nicolae Stanciu spune ca baietii sunt pregatiti pentru orice in meciul de joi seara, inclusiv de loviturile de departajare la care s-ar putea ajunge in caz de egalitate dupa 90 si mai ales 120 de minute.

Selectionerul Mirel Radoi i-a acordat inaintea meciului respectul cuvenit omologului, pastrand totodata suspansul in privinta partiturii pe care o vor interpreta cei 11 trimisi in teren.



Totul despre Islanda – Romania. Meciul care face diferenta intre agonie si extaz