Echipa Nationala

Tatarusanu, Fortuna Romaniei

Plusuri si minusuri dupa Romania - Spania, o infrangere care da speranta.

Tatarusanu e fortuna Romaniei, a aparat in prima repriza cinci mingi pe care nu scria 'gol', ci 'golazo'. A aparat cu piciorul, cu mana, cu pulpa, cu tibia, sus, jos, langa bara si departe de bara. Ne-a dus in postura sa speram la un egal nesperat cu Spania. Nici nu trebuie sa ne suparam ca nu am facut egal, dupa ce la capatul primei repriza ar fi putut nu 5-0, dar un 3-0 lejer.

Penalty-ul Spaniei a fost unul acordat corect, o intrare a lui Deac, care l-a calcat pe adversar cu crampoanele pe glezna.

In prima repriza, jucatorii Romaniei nu au fost depasiti usor mai ales in aparare pentru ca 'nu si-au dorit', ci pentru ca spaniolii au fost mai rapizi si mai tehnici. A fost greu sa le gasesti mingea, iar frica aprarii tricolore a fost una intemeiata si nu a vrut sa comita faulturi imprudente. Faultul lui Nedelceanu la care s-a dat penalty a fost unul imprudent tocmai din aceste motive, nu a fost o interventie prosteasca.

Puscas si Andone sunt oamenii de ofensiva care i-au lipsit Romaniei de ani buni. Atacantii care se duc cu viteza spre poarta adversa, fara sa se uite inapoi, gata sa finalizeze. Unul a marcat, altul a ratat egalarea.

Hagi este mai bun ca tatal lui la viziune a jocului si pase. Aproape tot ce a trimis in careu a insemnat panica. Din pasa lui putea marca si Puscas. La final, cand a pierdut ultima minge, a dorit sa mai trimita o centrare buna, insa nu a mai putut, spaniolii l-au tinut cu disperare.

Romania spera la capatul unui meci pierdut cu Spania, in care am aratat ca putem, dupa mult timp, mai mult. Plusul este adus de generatia tanara, condusa de Hagi si Puscas. Avem un mijloc mai bun cu Hagi, mai bun ca niciodata. Puscas poate face oricand diferenta si, cu siguranta, si Hagi.

Cu trei puncte in spatele locului secund al grupei, Suedia (10 puncte), si cu doar unul in spatele locului trei, Norvegia (8 puncte), Romania are sapte puncte si poate spera sa prinda locul de european daca ii va invinge pe nordici. Partidele cu Norvegia si Suedia se vor juca la final de an, iar acolo va fi momentul adevarului pentru vedetele U21 care fac pasul in fotbalul mare, cele care incep sa dea forta unei echipe nationale ce parea ca niciodata nu isi va mai reveni din amorteala.



Tatarusanu, Fortuna Romaniei