Echipa Nationala

Spiritul de echipa si pregatirea mentala, prioritatile Romaniei inaintea meciului cu Polonia. Tricolorii motivati cu exemple din karate

Selectionerul Christoph Daum a vorbit, miercuri, intr-o conferinta de presa despre meciul pe care Romania il va sustine, vineri seara de la 21:45, contra Poloniei in preliminariile Cupei Mondiale din Rusia.

"Cred ca avem sansa sa ne dovedim valoarea in fata unei echipe de nivel european. Impreuna cu fanii putem obtine ceva asteptat de putini in fata Poloniei. Pentru mine lucrul in echipa, ca o echipa, este mai important decat calitatile individuale. Cred in spiritul de echipa al Romaniei. Stim ca Polonia are individualitati de mare calitate. Nu trebuie sa ne concentram doar asupra lui Lewandowski. Mai sunt si alti jucatori de calitate in echipa Poloniei. Polonia are cel putin 20 de jucatori extraordinari si vor avea suficiente alternative sa scoata totul din noi", a declarat Daum.

Selectionerul nationalei Romaniei este de parere ca pregatirea mentala a jucatorilor este la fel de importanta precum cea fizica sau tactica.

"Am inteles ca pregatirea mentala este la fel de importanta ca cea fizica. Implica incredere, responsabilitate, autocontrol si concentrare. De la karate, daca vorbim de karate, putem invata toate aceste lucruri. Sunt numeroase alte posibilitati de a invata cum sa-ti intelegi corpul, cum sa fii concentrat suta la suta", crede Daum.

Dupa meciul cu Polonia pentru nationala Romaniei urmeaza o partida amicala cu Rusia la Groznyi, joc pe care Daum il considera de asemenea important in ceea ce priveste motivarea jucatorilor sai de a prinde un loc in primul 11.

"Intotdeauna este bine sa jucam impotriva unor echipe puternice, cu jucatori de calitate, pentru ca avem de invatat. Pentru noi meciul cu Rusia va fi important pentru a vedea care jucatori pot fi in primul 11. Cred ca va fi un meci de motivare pentru multi dintre jucatorii nostri. Cred ca este greu sa jucam meciuri cu Germania, spre exemplu, pentru ca au un program fixat pentru o perioada lunga timp. Dar, de ce nu, poate vom putea intalni Germania in perioada de pregatire pentru Cupa Mondiala", a mai spus selectionerul.

Despre meciul cu Polonia a vorbit si mijlocasul Ovidiu Hoban, unul dintre posibilii titulari in echipa Romaniei

"Suntem foarte concentrati si incercam sa luam tot ce este mai bun. Important este sa aducem fanii la stadion si sa-i facem mandri de prestatia noastra. Important este sa castigam acest meci si mai putin daca vom face spectacol. Cred ca am vorbit prea mult despre echipa Poloniei si sper sa facem un meci bun impotriva ei. Este o grupa interesanta si vom incerca sa fructificam toate ocaziile pe care le vom avea", a spus jucatorul lui Hapoel Beer Sheva.



Spiritul de echipa si pregatirea mentala, prioritatile Romaniei inaintea meciului cu Polonia. Tricolorii motivati cu exemple din karate