Echipa Nationala

Romania, victorie grozava cu Turcia

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Intr-un meci in care au aratat o determinare care ne-a lipsit in multe meciuri oficiale, Romania a invins Turcia in amicalul de la Cluj prin dubla reusita de Gheorghe Grozav, purtatorul tricoului cu numarul zece.

Ritmul jocului nu a fost unul din cale afara de stralucit in primele 45 de minute. In afara de floricelele lui Costica Budescu si demarcarile fara orizont ale lui Keseru n-am vazut nimic special.

Turcii n-au trecut centrul terenului si pe acest fond golul marcat de Grozav cu trei minute inaintea pauzei a cazut oarecum surprinzator.

Oaspetii au iesit mai decisi de la cabine si au ratat egalarea prin Tosun, un atacant cotat la 20 milioane de euro.

Grozav a trecut pe langa 2-0 in minutul 53 cu o minge care s-a scurs agonizant prin fata portii adverse, pentru ca in minutul 69 decarul nationalei sa nu mai rateze tinta. Sut in forta si Romania misca tabela pentru a doua oara.

In minutul 75 turcii au ratat cea mai mare ocazie a lor pe contraatac, insa debutantul Nita a blocat senzational, iar pe contra Torje a trimis putin alaturi.

Cu doua minute inaintea finalului Tosun a ratat poarta din pozitie iminenta de gol la centrarea lui Attila din partea stanga.

Intra pentru ultimele 13 minute, Alibec s-a zbatut mult in cautarea golului si a avut doua sanse bune de a marca.

De remarcat atitudinea publicului de la Cluj, care a trecut peste rivalitatile din campionat si le-au scandat numele stelistilor Nita, Alibec si Budescu.

Caseta tehnica

România: Pantilimon (Niţă '71) - Săpunaru (Bălaşa '75), Chiricheş, Grigore, Toşca - Pintilii, Stanciu (Alibec '77)- Deac (Torje '62), Budescu (Bicfalvi '72), Grozav - Keşeru (Andone '66). Selecţioner: Cosmin Contra.

Turcia: Tekin - Tufan (Yardimci '84), Aziz, Soyuncu, Turan - Inan (Under '46), Yokuşlu - Yazici (Malli '46),  Ozyakup, Calhanoglu (Karaman '64) - Tosun. Selecţioner: Mircea Lucescu.



Romania, victorie grozava cu Turcia