Echipa Nationala

Romania si-a luat punctele cu Liechtenstein. Suntem in carti pentru locul doi in grupa

Sursă foto: frf.ro

Nationala Romaniei a invins modesta echipa din Liechtenstein, cu 2-0, duminica seara, intr-un meci din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Un rezultat stabilit inca dinaintea pauzei, cand au marcat fundasii laterali Alin Tosca si Cristi Manea. A fost al 30-lea meci al primei reprezentative pe Arena Nationala, tricolorii urmand a se muta pentru urmtoarele doua meciuri oficiale pe noul stadion din Ghencea. 

Inceput ideal de partida pentru Romania in meciul cu Liechtenstein, o echipa care s-a asezat pe doua linii in aparare inca din prima secunda.

Alin Tosca a deblocat tabela cu un sut din afara careului, in minutul 11. Un stang frumos trimis de fundasul nostru la coltul lung. In varsta de 29 de ani, Tosca si-a trecut astfel in cont primul sau gol la echipa nationala.

Tricolorii au modificat din nou tabela sapte minute mai tarziu prin Cristi Manea, celalat fundas de banda al Romaniei.

Ianis Hagi a centrat din stanga pentru aparitia lui Manea in careu si acesta a inscris cu o lovitura de cap.

Oaspetii au avut si ei o mare ocazie de a marca, in minutul 31, dupa o faza fixa. Capitanul Hesler a reluat periculos spre poarta, dar Nita a reusit in extremis sa respinga in corner.

Romania a continuat sa domine jocul si in partea secunda, ajungand la nu mai putin de 15 cornere.

N-am reusit sa mai marcam in pofida unei dominari accentuate. Razvan Marin a nimerit bara, in minutul 31, cu un sut din afara careului.

Selectionerul Mirel Radoi i-a debutat la acest meci pe Marius Marin si Virgil Ghita.

Meciul de duminica seara a fost al 30-lea disputat de echipa nationala pe Arena Nationala.

Romania acumuleaza 9 puncte dupa cinci meciuri si urca pe trei, la un punct in spatele Armeniei si un punct peste Macedonia de Nord, viitoarea noastra adversara (8 septembrie, ora 21:45).

Caseta tehnica 

România: Niţă – Manea, Nedelcearu (Ghiţă ’79), Rus, Toşca – Stanciu (Cicâldău ’63), Marin, Olaru (Marin ’63) – Cordea, Markovic (Man ’64), Hagi (Sorescu ’80). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Liechtenstein: Buchel – Wolfinger (Kollmann ’82), Grunenfelder, Malin, Hofer, Goppel – N. Frick (Sele ’46), Frommelt, Hasler (Spirig ’82) – Kardeşoglu (Ospelt ’64), Y. Frick (Yildiz ’70). Selecţioner: Martin Stocklasa.

O brigada suta la suta feminina din Ucraina a arbitrat acest meci, avand-o la centru pe Kateryna Monzul.



Romania si-a luat punctele cu Liechtenstein. Suntem in carti pentru locul doi in grupa