Echipa Nationala

Romania se opreste in semifinale la EURO 2019 U21. Am jucat doar o jumatate de meci

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Nationala sub 21 de ani a Romaniei a condus Germania la pauza, cu 2-1, si a fost la 45 de minute distanta de calificarea in finala Campionatului European. Nemtii, mai puternici fizic si mai proaspeti in focul de la Bologna, au intors rezultatul cu trei goluri in partea secunda, toate din faze fixe: un penalty si doua lovituri libere, castigand cu 4-2. Hagi a adus pe tava, cu un fault inutil, golul de 2-2.

Romania a fost revelatia competitiei, echipa care a rasturnat toate calculele hartiei, dar pana la un punct, in meciul cu Germania.

Chiar daca ar fi fost senzational sa jucam finala, este oricum bine ca am ajuns la turneul final si am iesit dintr-o grupa infernala, dintr-o noua ”groapa cu lei”.

Ne-am oprit in semifinale, dar vom juca la Jocurile Olimpice in vara lui 2020 si viitorul fotbalistic al Romaniei pare mai optimist, desi nu este obligatoriul ca tineretul sa aiba performante si la seniori.

Inceputul de partida n-a avut un ritm foarte sustinut, temperatura extrema inregistrata la ora partidei de la Bologna punandu-si cu siguranta ampreuna asupra celor 22 de jucatori intrati pe teren.

Germania a parut putin mai proaspata in debut si a cautat sa tina mai mult de minge. Romania s-a vazut in jumatatea adversa dupa sase minute la centrarea lui Manea pentru Puscas. Un trasor de control pentru portarul Nubel.

La jumatatea reprizei, in minutul 21, nemtii ne-au dat gol dupa o faza pe contraatac pornita de la o minge pierduta in jumatatea adversa de Man.

Amiri n-a fost atacat decisiv de niciunul dintre fundasii nostri si acesta l-a executat pe Radu cu un sut din afara careului.

Un gol care a picat insa la fix pentru a destepta ambitia jucatorilor Romaniei. Dupa trei minute Puscas rata prima mare ocazie cu un sut in bara din interiorul careului.

Faza precedata insa de un fault tare asupra lui Ianis Hagi in interiorul suprafetei de pedeapsa. VAR-ul si-a intrat in rol, faza a fost analizata si centralul israelian chemat la margine pentru a vedea reluarile oficiale a indicat punctul cu var de la 11 metri.

George Puscas a tras tare si pe jos restabilind egalitatea. Un sut pe care portarul german a fost aproape sa-l apere, insa Puscas a sutat cu toata forta tribunei galbene din spatele sau.

Romania a prins curaj si a pus stapanire pe joc ratand o alta ocazie de gol in minutul 30 la sutul lui Baluta din afara careului. Nubel a respins in fata si Puscas a fost aproape sa trimita in poarta.

In minutul 44 Romania a preluat conducerea dupa o faza fabuloasa pornita de la centrul terenului. Ianis Hagi a recuperat si l-a lansat in stanga pe Andrei Ivan. Fostul atacant al Craiovei a tinut putin de mingea si l-a gasit apoi ideal in sase metri pe Puscas. Cap spectaculos la coltul scurt pentru 2-1!

Puteam intra la cabine chiar cu un avantaj de doua goluri daca acelasi Nubel nu respingea cu o mana capul lui Puscas din prelungiri. Ce interventie!

La pauza, a cazut cortina peste meciul Romaniei, care nu a mai contat. De la 63% posesie in prima parte, Romana avut in partea a doua in jur de 30%, nereusint sa mai lege pase in aparare sau la mijlocul terenului, cu atat mai putin in atac unde nu a mai contat.

La cinci minute dupa pauza Germania a egalat dintr-o lovitura de la 11 metri acordata la o tinere de tricou pe care Ianis Hagi a avut-o asupra lui Dahoud. O faza care putea fi evitata, o actiune care a aratat imaturitatea lui Hagi. Waldschmidt, golgeterul nemtilor, a transformat cu sansa, Radu fiind aproape de o interventie salvatoare.

Germania a ratat doua ocazii monumentale pe finalul timpului regulamentar prin Waldschmidt si apoi Nmecha. Niciunul n-a reusit sa prinda poarta din situatii favorabile singuri cu portarul.

Dominarea germana din partea secunda, cand n-am amenintat deloc poarta sa recunoastem, s-a materializat pe tabela prin golul de 3-2 marcat de Waldschmidt dintr-o lovitura libera indirecta. Sut printre picioarele jucatorilor nostri si mingea a lovit bara inainte de a intra in poarta.

In timpul aditional acordat celor 90 de minute Romania a ramas in inferioritate numerica, dupa ce Pascanu a primit al doilea galben intr-un duel cu puternicul Nmecha, iar Amiri a transformat in golul de 4-2 lovitura libera rezultata.



Romania se opreste in semifinale la EURO 2019 U21. Am jucat doar o jumatate de meci