Echipa Nationala

România se alătură boicotului contra echipelor din Rusia

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Federația Română de Fotbal a anunțat că nicio echipă din țara noastră nu va evolua contra formațiilor din Rusia, după ce Comitetul Executiv al UEFA a decis ca la nivel de copii și juniori să fie ridicată interdicția impusă după izbucnirea invaziei din Ucraina.

În prezent nicio echipă de club sau națională din Rusia nu mai participă în vreo competiție organizată sub egida UEFA.

O decizie luată de forul continental imediat după ce Federația Rusă a invadat Ucraina la 24 februarie 2022 și care va fi menținută până la finalul agresiunii militare.

Cu toate acestea, UEFA a decis ca echipele de copii și juniori din Rusia să fie reprimite în competițiile europene. Mai multe țări din Europa în frunte cu Ucraina și Polonia au anunțat că vor boicota meciurile contra formațiilor din Rusia.

România se raliază la acest boicot, explicația fiind oferită de FRF după o decizie a Comitetului Executiv din 29 septembrie.

Referitor la decizia Comitetului Executiv UEFA din data de 26 septembrie, 2023, privitoare la participarea echipelor naționale U17 ale Federației Ruse, administrația FRF face următoarele precizări:

Federația Română de Fotbal înțelege argumentele invocate de Comitetul Executiv UEFA și este de acord că, sub nicio formă, copiii nu ar trebui să sufere din cauza acțiunilor nesăbuite ale autorităților unui stat.

În același timp FRF consideră că fotbalul și sportul, în general, nu pot fi rupte de valorile juridice, instituționale și economice care au transformat Europa într-un spațiu al păcii, al libertății și al prosperității economice.

În consecință, FRF consideră că trebuie să fie solidară cu spiritul sancțiunilor afirmate de instituțiile europene și naționale și nu va disputa nicio partidă oficială sau amicală cu selecționate ale Federației Ruse.

FRF așteaptă finalizarea procedurilor pentru implementarea acestei decizii a Comitetului Executiv UEFA, având convingerea că regulamentul competiției va respecta poziția fiecărei federații naționale.



România se alătură boicotului contra echipelor din Rusia