Echipa Nationala

Romania rateaza doua amicale de lux inaintea EURO 2016

Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat ca nationala Romaniei a ratat sansa intalnirii Angliei si Olandei chiar inaintea turneului final EURO 2016 din acest an.

Iordanescu a dezvaluit ca Roy Hodgson, selectionerul Albionului, l-a intrebat daca nu doreste ca cele doua echipe sa se intalneasca pe 22 mai, insa antrenorul primei noastre reprezentative n-a fost in masura sa ofere un raspuns pozitiv din cauza programului Ligii 1.

"Am ratat un meci amical cu Anglia. Am fost intrebat de Roy Hodgson daca dorim sa jucam pe 22 mai in Anglia cu nationala. N-am putut sa dam un raspuns pozitiv, asa ca Anglia s-a orientat spre un meci cu Turcia", a declarat Iordanescu la Dolce Sport.

De asemenea, Iordanescu a mai spus ca Romania ar fi putut intalni si Olanda intr-un alt amical, dar ca meciul nu a fost batut in cuie de teama ca nu vom putea miza pe jucatorii din strainatate nefiind data FIFA pentru acest meci.

"Problema e ca Liga Profesionista de Fotbal nu s-a pronuntat daca va devansa sau nu competitia. Personal, regret acest lucru. Cum va explicati ca Franta si Anglia joaca meciuri amicale cand nu sunt date oficiale FIFA, si noi nu putem?", a adaugat selectionerul Romaniei.

Iordanescu a solicitat Comitetului Executiv al FRF sa devanseze cu o saptamana finalul campionatului pentru a putea acorda jucatorilor convocati la echipa nationala o vacanta de o saptamana.



Romania rateaza doua amicale de lux inaintea EURO 2016