Echipa Nationala

Romania - Polonia: Invincibili dupa Revolutie

Echipa nationala de fotbal a Romaniei incearca sa ramana invincibila in fata Poloniei in perioada de dupa 1989. Tricolorii nu au mai pierdut in fata „vulturilor” dupa Revolutie, asa cum arata graficul de mai sus realizat de casa de pariuri online Betano.com.

Privind cifrele, nu poate sa nu ne sara in ochi superioritatea evidenta a Romaniei in fata Poloniei. Avem 15 victorii, 15 egaluri si doar 5 infrangeri in istoria de 94 de ani a meciurilor directe.

Ultima partida s-a jucat cu opt luni inainte de caderea comunismului in Romania si a fost castigata de polonezi. De atunci a cazut si Zidul Berlinului si s-au mai jucat sase partide, patru castigate de romani si doua egaluri.  Va continua Romania, sub bagheta germanului Daum, invincibilitatea? Romania este favorita la casele de pariuri, Betano.com oferind o cota de 3.00 pentru victoria noastra.

Polonia are dublu bronz la Mondiale

Dar ce inselatoare poate fi hartia, iar alaturi de ea – istoria. Cu toate ca Romania este invincibila in istoria post-comunista in fata Poloniei, fostii colegi ai lui Robert Lewandowski, care jucau pe vremea cand actuala vedeta nici macar nu era nascuta, au primit de doua ori medaliile de bronz la o Cupa Mondiala, in anii 1974 si 1982.

Desi Polonia a fost intr-un con de umbra atunci cand Romania juca cel mai bun fotbal in  anii ’90, „vulturii” se afla la acest moment intr-o forma mai buna. S-au calificat la EURO 2016 in faza eliminatorie, iar in 2006 au jucat ultimul lor turneu final. Romania se poate lauda cu anul 1998 drept ultima sa Cupa Mondiala.

Stiati ca...

Doi romani au antrenat in Polonia? Doi tehnicieni romani au condus echipe de club din Polonia, Dan Petrescu si Virgil Popescu. „Bursucul” s-a aflat pe banca tehnica a echipei Wisla Cracovia in sezonul 2005/2006. Popescu a antrenat la Legia Varsovia in sezonul 1964/1965. Nici un tehnician polonez nu a antrenat in Romania.

Doi jucatori romani joaca la acest moment in fotbalul polonez? Este vorba despre Florin Bejan si Cornel Rapa. Insa, nici un jucator din Polonia nu evolueaza in Liga 1.

Un fotbalist polonez a marcat 15 goluri in Romania? In Liga 1 s-au perindat mai multi fotbalisti polonezi. Unii si-au facut un renume si au ramas in amintirea microbistilor, precum Golanski, Szukala sau Bilinski. Ultimul dintre ei a marcat la Dinamo 15 goluri.

Poti vedea toate cotele meciurilor din preliminariile CM 2018? Vezi aici cotele tuturor meciurilor din preliminariile Cupei Mondiale 2018 (Zona Europa)



Romania - Polonia: Invincibili dupa Revolutie