Echipa Nationala

Romania - Olanda, gol cu gol. Vinovatii pentru infrangere

Linia defensiva a echipei nationale, punctul forte din primele trei meciuri, a fost cea care ne-a distrus în meciul cu Olanda. Iata analiza golurilor Olandei pentru a vedea mai clar cine sunt vinovatii pentru înfrângere.

0-1 - Lens. Ciprian Tatarusanu a iesit gresit pe centrare, a boxat în zona centrala în loc sa o faca în lateral, iar mingea a ajuns la Lens, care a trimis-o u capul sub bara, din marginea careului. Tamas trebuia sa aiba cel putin 1.90 ca sa scoata cu capul sau, la înaltimea lui, sa sara cât Michael Jordan.
 
0-2 - Martins Indi. Dorin Goian si-a pierdut omul din marcaj la faza fixa, iar Indi a reluat nestingherit din fata portii din centrarea lui van der Vaart. Tatarusanu nu a intervenit la centrare, ar fi putut respinge, probabil dupa iesirea de la primul gol i-a fost frica.
 
1-3 - van der Vaart. Gabi Tamas a pierdut prim planul si apoi si-a tras adversarul de tricou, arbitrul acordând lovitura de la 11 metri.
 
1-4. van Persie. Dorin Goian a iesit gresit din defensiva, nu a interceptat pasa catre Narsingh, iar centrarea acestuia l-a gasit nemarcat în fata portii pe van Persie, care a punctat. Pasa spre Narsingh a venit din ofsaid.

Echipa nationala a României a fost înfrânta pe teren propriu de Olanda cu 4-1 în grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondiala 2014.
 
Singurul gol al românilor a fost marcat de Ciprian Marica dupa o actiune individuala. Am mai avut o bara si un penalty neacordat, dar astea nu se pun pe tabela din pacate.
 
Urmatorul meci al echipei nationale în preliminarii se va disputa pe 22 martie, împotriva Ungariei, în deplasare.



Romania - Olanda, gol cu gol. Vinovatii pentru infrangere