Echipa Nationala

Romania, mai italiana decat Italia

Fotbalul italian este celebru pentru meciurile cu goluri putine, in general victorii la limita in care nu se primeste gol. Insa, lucrurile s-au mai schimbat la nivelul echipei nationale, iar la acest moment Romania se poate lauda ca este mai italiana decat reprezentativa Italiei.

Romania si-a demonstrat calitatile "italiene" fiind in preliminariile EURO 2016 echipa care a primit in grupe cele mai putine goluri, doua la numar.

De cealalta parte, Italia vine dupa meciuri in care a incasat un numar neasteptat de goluri. Ultimul a fost infrangerea cu 3-1 in fata Belgiei. Azzurrii nu mai primisera mai mult de trei goluri intr-un meci din anul 2013, o infrangere cu 4-2 in fata Braziliei, in Cupa Confederatiilor. 

Din cele noua meciuri jucate in acest an, Italia a reusit sa nu primeasca gol doar in doua, cu Malta si Bulgaria.

Italienii au luat doar un singur punct din ultimele trei amicale, dupa un 1-1 cu Anglia. Partida cu Belgia a fost pierduta, iar inainte mai fusese un 0-1 cu Portugalia.

In meciul contra Romaniei, presa italiana de marti scrie ca echipa lor va pune miza pe aparare si va incerca sa arate ca in acest compartiment nu sunt probleme, dupa ce au existat nenumarate critici in aceasta privinta, in "Cizma". 



Romania, mai italiana decat Italia