Echipa Nationala

Romania - Macedonia de Nord 3-2. Ianis Hagi ne-a adus victoria intr-un final palpitant

Sursă foto: https://twitter.com/bluesbrothers86

Nationala de fotbal a Romaniei a debutat cu dreptul in preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2022. Tricolorii au invins Macedonia de Nord, cu 3-2, la capatul unui meci nelipsit de emotii in care am pierdut avantajul de doua goluri pe final de meci. Reusita lui Ianis Hagi, prima la echipa nationala de seniori, a facut sa bifam cele trei puncte in clasament.

Meciul de pe Arena Nationala a inceput intr-un ritm foarte bun incurajat de calitatea buna a gazonului.

Prima ocazie a apartinut Macedoniei de Nord dupa o faza de contraatac. Mingea a ajuns in centrul careului nostru la Nestorovski, insa am avut sansa cu executia eronata a jucatorului de 31 ani de la Udinese.

Mirel Radoi, ajuns in extremis pe banca Romania dupa doua teste negative la Covid-19, a primit o lovitura importanta in minutul 10. Florinel Coman a suferit o accidentare musculara si a fost nevoie de inlocuire. In locul jucatorului de la FCSB a intrat Valentin Mihaila de la Parma, cel mai tanar jucator din lotul primei reprezentative (21 ani).

Primul sut al Romaniei pe poarta a venit in minutul 17 si i-a apartinut lui Man. Acesta a fost imitat un minut mai tarziu de Bancu. De fiecare data portarul Dimitrievski a retinut de fiecare data. Un portar de 27 ani de la Rayo Vallecano.

Ocazie pentru Macedonia de Nord in minutul 22 la o minge peste apararea noastra care i-a surprins pe Chiriche si Burca. Lobul incercat de veteranul Pandev a trecut peste poarta din fericire pentru noi.

Tanase cu golul de 1-0

Romania a deschis scorul in minutul 28 prin Florin Tanase. Demarcat ideal la limita offside-ului, Tanase a inscris cu un interior perfect din pasa lui Chiriches.

Primul gol marcat de Tanase sub tricolor la cei 26 de ani ai sai. Sase selectii a adunat Tanase pana acum la echipa nationala.

Super golul lui Mihaila

Partea secunda a debutat cum nu se poate mai bine pentru tricolori. Mihaila a luat o faza pe cont propriu in minutul 51 si a marcat din actiune cu un super sut la coltul lung.

In minutul 58 Romania a fost aproape de golul trei la patrunderea lui Mihaila. Acesta i-a trimis in fata portii lui Keseru al carui sut a fost respins in extremis de Dimitrievski in corner.

Romania a trait periculos finalul meciului incasand doua goluri intr-un interval de doar trei minute.

Un moment de ”blackout” in apararea echipei noastre, Ademi (82) si Trajkovski (84) aducand Macedonia de Nord la un neverosimil 2-2 pe tabela.

Doar doua minute s-au bucurat macedonenii, Ianis Hagi marcand in minutul 86 golul victoriei pentru Romania.

Prima reusita a lui Ianis Hagi la prima reprezentativa a Romaniei. De altfel, toti marcatorii echipei noastre sunt la primele reusite.

Caseta tehnica

România: 1. Niţă – 4. Popescu, 15. Burcă, 6. Chiricheş., 11. Bancu – 18. Marin, 7. Stanciu (17. Bicfalvi ’76) – 20. Man (10. Maxim ’75), 19. Tănase (14. Hagi ’76), 23. Coman (21. Mihăilă ‘14) – 13. Keşeru (9. Puşcaş ’63). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Macedonia de Nord: 1. Dimitrievski – 2. Bejtulai, 6. Musliu, 4. Ristevski (14. Ibraimi ’88) – 13. Ristovski, 16. Nikolov (5. Ademi ’54), 17. Bardi, 8. Alioski – 21. Elmas – 10. Pandev (9. Trajkovski ’78), 23. Nestorovski (18. Stojanovski ’54). Selecţioner: Igor Angelovski.

Cartonaşe galbene: Mihăilă ’41, Bancu ’59, Maxim ‘90+2 / Nikolov ’36, Pandev ‘45+1, Alioski ’72, Stojanovski ’89.

Fabio Jose Costa Verissimo din Portugalia a arbitrat la centru.



Romania - Macedonia de Nord 3-2. Ianis Hagi ne-a adus victoria intr-un final palpitant