Echipa Nationala

România – Irlanda de Nord 1-1. A patra remiză consecutivă între cele două formații

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Primul meci disputat de tricolori în 2024, anul Campionatului European din Germania, s-a încheiat la egalitatea în fața unui adversar modest venit la București în plin proces de reconstrucție.

Așa am trăit România - Irlanda de Nord

Irlanda de Nord a deschis scorul în minutul 7 prin Reid la capătul unui contraatac purtat pe flancul drept. Tranziția paselor a funcționat foarte bine, prinzându-i descoperiți pe tricolori, în special pe Burcă și Mogoș. Practic meciul a început de la 0-1.

Cinci minute mai târziu nord-irlandezii au lansat o nouă șarjă ofensivă, după un balon pierdut cu ușurință de Marin la centrul terenului. Coman și Burcă au strâns bine oprind faza rapidă a adversarilor.

România a restabilit egalitatea în minutul 24 prin Man. Acesta a primit o pasă lungă în careul advers, a făcut diferența din preluare și a marcat cu largul concurs al portarului advers.

Până la final s-a jucat cu viteză redusă și ambele echipe au părut preocupate mai degrabă să bifeze un meritat antrenament cu public.

Și au fost prezenți puțin peste 30.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale.

Pentru a patra oară consecutiv România și Irlanda de Nord au remizat, trei dintre aceste remize fiind cu scorul de 1-1.

România va da piept cu naționala Columbiei în următorul meci amical găzduit de stadionul celor de la Atletico Madrid, în capitala Spaniei, pe 26 martie.

Caseta tehnică

România: Niţă - Mogoş (Sorescu 46), Drăguşin, A. Burcă (Racoviţan 75), Cr. Manea - R. Marin (Şut 75), Cicâldău (Olaru 62) – Man (I. Hagi 75), N. Stanciu, Fl. Coman (Mihăilă 62) – G. Puşcaş. Selecționer: Edward Iordănescu.

Irlanda de Nord C. Hazard (Peacock-Farrell 46) - Hume, Toal, McNair - Bradley, S. Charles, J. Thompson (McCann 71), Lane (McMenamin 62), Spencer – Reid (Magennis 71), Price. Selecționer: Michael O'Neill.

Cartonaşe galbene: A. Burcă 61, G. Puşcaş 76, Sorescu 90+1 / C. Hazard 44, McNair 81.

Arbitri: Kristoffer Karlsson – Mehmet Culum, Fredrik Klyvere (toţi din Suedia).



România – Irlanda de Nord 1-1. A patra remiză consecutivă între cele două formații