Echipa Nationala

Romania invinsa categoric de Suedia. Mai putem ajunge la EURO 2020 doar prin Nations League

Nationala Romaniei a pierdut de o maniera categorica meciul disputat cu Suedia, vineri seara, pe teren propriu, scor 0-2 (0-2), in penultima etapa din preliminariile EURO 2020. Un rezultat care elimina matematic Romania din cursa pentru turneul final, unde mai putem ajunge doar pe filiera barajelor din Nations League, in martie anul urmator.

Suedia a inceput mai bine meciul de pe Arena Nationala si a presat puternic in jumatatea Romaniei. Doua cornere in primele 12 minute pentru nordici si prea putine actiuni ale tricolorilor. In primele zece minute am adus mingea o singura data in careul advers la centrarea lui Stanciu pentru Deac, minge care a ajuns in afara terenului.

Cu toate acestea, prima ocazie a apartinut nationalei Romaniei la sutul lui Stanciu din afara carelui in minutul 17. O minge usor deviata in corner de un suedez. Faza de la coltul terenului a ramas fara rezultat.

Suedia a deschis scorul un minut mai tarziu dupa o eroare in flancul nostru drept. Deac a incercat o pasa cu pieptul pentru debutantul Mogos, faza de care a profitat Forsbgerg. Acesta a patruns pe stanga si a centrat decisiv pentru reluarea lui Berg cu capul pentru 0-1.

Fanii romani au aprins mai multe torte si au aruncat petarde in teren, meciul fiind intrerupt cateva zeci de secunde, cu perspectiva unei intreruperi definitive la urmatoarea abatere.

Suedia si-a vazut de joc si a continuat sa domine autoritar partida. Tricolorii au pierdut toate duelurile unu la unu pentru balon mergand din rau in mai rau.

Astfel, pe acest fond, golul de 0-2 marcat de Quaison in minutul 34 nu a surprins pe nimeni. Pase la firul ierbii si o minge ajunsa in fata portii de unde a venit finalizarea.

Primul sut al Romaniei pe poarta adversa a venit abia in minutul 40 dintr-o lovitura libera executata de Mitrita. O minge de antrenament pentru experimentatul Olsen.

Ocazie de gol pentru Romani in minutul 41 la reluarea lui Keseru din cadere. Mingea s-a dus putin pe langa poarta.

Repriza a 2-a. Zbatere in propria neputinta

Cosmin Contra a mutat la pauza cu Ianis Hagi in locul lui Deac, un jucator total depasit de ostilitati in prima repriza.

Intrarea lui Ianis Hagi a adus un plus de viteza pe faza ofensiva a Romaniei si in primele patru minute am avut mai multe actiuni periculoase decat in toata prima parte. Mitrita sut pe langa poarta si Keseru reluare blocata.

Suedia a fost aproape de 0-3 in minutul 60 la reluarea lui Berg din cativa metri. Minge respinsa in extremis de Tatarusanu.

O noua ocazie de gol ratata de nordici in minutul 70 la reluarea lui Olsson. Balon deviat in ultimul moment, Tatarusanu fiind batut. Pe reluare suedezii au trimis in transversala prin Forsberg.

Pana la finalul meciului am mai consemnat oprirea jocului de catre arbitru pe motiv de scandari rasiste, sutul lui Ianis Hagi pe langa poarta din minutul 83 si mai ales reluarea lui Mogos din minutul 87. O minge cu adevarat care i-a pus probleme lui Olsen.



Romania invinsa categoric de Suedia. Mai putem ajunge la EURO 2020 doar prin Nations League