Echipa Nationala

Romania – Finlanda 1-0. Primul succes pentru Edward Iordanescu la nationala

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Dupa doua infrangeri in care am aratat foarte rau si rau nationala Romaniei a obtinut cele trei puncte in meciul cu Finlanda, scor 1-0. Nicusor Bancu a marcat unicul gol in Giulesti din pasa lui George Puscas, jucator care la 0-0 ratase o lovitura de la 11 metri. Romania a mai avut si trei bare de-a lungul partidei.

Romania a dominat inceputul meciului, aratand disponibilitate la efort pe faza ofensiva, asa cum n-am vazut in primele doua meciuri din actuala editie de Liga Natiunilor.

Titularizat in premiera la prima reprezentativa, Octavian Popescu a cautat poarta in minutul 7 cu un sut dintr-o pozitie de unde a avut succes in Liga 1.

A urmat sutul lui Sorescu pe poarta, pentru ca in minutul 14 bara transversala sa se opuna la reluarea lui Cicaldau.

Un minut mai tarziu Olaru a fost faultat in careu si Romania a primit lovitura de la 11 metri.

Puscas a ratat deschiderea scorului de la punctul cu var, sutul acestuia pe centrul portii fiind blocat cu piciorul.

Atacantul nationalei Romaniei s-a revansat, in minutul 30, la golul de 1-0. Puscas a patruns pe dreapta in careu si a centrat ideal in careu pentru reluarea decisiva a lui Bancu.

Fundasul stanga al nationalei Romaniei era singurul tricolor in careul Finlandei la faza respectiva.

Finlandezii au replicat prin sutul lui Lod (min.34) in bratele lui Nita si executia lui Kamara (min.38) pe langa poarta.

Partea secunda a debutat cu un mare semnal de alarma la poarta noastra. Scapat din marcaj, Pohjanpalo a sutat peste poarta din interiorul careului.

Super interventie din partea lui Nita, in minutul 52, la o faza de unu contra unu cu acelasi Pohjanpalo. Un contraatac al finlandezilor care ne-a prins complet descoperiti.

Ocazie de 2-0 ratata de Romania prin Puscas, in minutul 62. Mingea a ajuns la acesta de la Olaru, insa sutul atacantului nostru a fost unul pe centrul portii, prada usoara pentru portarul Joronen.

Cu zece minute inaintea finalului am fost din nou ocrotiti de sansa. Cretu a pierdut usor mingea in fata lui Kamara si acesta l-a gasit liber in careu pe Lod. Executia a fost peste poarta.

Romania putea inchide meciul, in minutul 84, prin Mihaila la capatul unui contraatac. Acesta a cautat coltul scurt si Joronen a respins in corner.

Mare ocazie ratata de Pohjanpalo trei minute mai tarziu dupa un contraatac dezvoltat din nou in flancul drept. Atacantul finlandez a reluat pe langa poarta singur cu Nita in sase metri.

Bancu a aparut la finalizare, in minutul 89, dar bara transversala s-a opus golului.

 ROMÂNIA: 1. Niţă – 2. Raţiu, 6. Chiricheş-cpt., 15. Burcă, 11. Bancu – 20. Olaru (5. Creţu, 68), 14. M. Marin, 8. Cicâldău (18. R. Marin, 69) – 22. Sorescu (13. Mihăilă, 79), 9. Puşcaş, 7. Oct. Popescu (4. Hanca, 54). Selecţioner: Edward Iordănescu

FINLANDA: 12. Joronen – 17. Alho (21. Soisalo, 68), 2. L. Väisänen (9. Källman, 80), 4. Ivanov, 3. O’Shaughnessy (19. Jensen, 15), 18. Uronen – 8. Lod, 6. Kamara, 11. Schüller-cpt. – 10. Pukki (16. Nissilä, 68), 20. Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva

Partida a fost arbitrat de austriacul Harald Lechner.



Romania – Finlanda 1-0. Primul succes pentru Edward Iordanescu la nationala