Echipa Nationala

Romania-Albania, totul pentru victorie

Romania si Albania, ultimele doua clasate din Grupa A se intalnesc, duminica seara de la 22:00, la Lyon intr-un meci decisiv pentru soarta acestora la EURO 2016.Un meci de 1 sau 2 solist pentru ca doar victoria ofera sanse la calificarea in optimi, remiza fiind echivalenta cu eliminarea ambelor echipe.

Romania este adversarul pe care Albania l-a intalnit de cele mai multe ori in istorie (16), insa tricolorii au un avantaj net la numarul de victorii (10-2). In ultimele opt meciuri disputate Romania nu a pierdut cu Albania si a castigat sase dintre partide.

Pentru Anghel Iordanescu partida are si o insemnatate aparte, fiind meciul cu numarul 100 pe care acesta il sustine pe banca tricolorilor.

Echipe probabile

Romania: Tatarusanu; Sapunaru, Chiriches, Grigore, Rat; Prepelita, Hoban; Torje, Stanciu, Stancu; Andone.

Albania: Berisha; Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli; Lila, Xhaka, Kace, Abrashi, Lenjani; Sadiku.

Pintilii, Rat si Filip au acuzat probleme medicale si dintre acestia doar Rat se va regasi in primul 11, in timp ce la albanezi revine capitanul Cana, suspendat la meciul cu Franta. Kukeli nu va avea drept de joc cu Romania din acelasi motiv.

Declaratii

"Albania este o echipa buna, care s-a luptat de la egal la egal, 89 de minute, cu echipa Frantei. Sunt sigur ca albanezii vor face tot ce le sta in putinta pentru o victorie de palmares. Noi vrem sa facem o figura buna, dar asta inseamna ca avem nevoie de 90 de minute de joc constant bun, de posesie, de hotarare, adica trebuie sa ne autodepasim", a spus Iordanescu la conferinta de presa.

"Este o partida decisiva pentru ambele echipe. Romania a jucat bine in primele doua meciuri, noi am facut doar un punct. Vom incerca sa castigam maine seara, cu toate fortele. Romania este o echipa compacta, puternica din punct de vedere fizic. Pintilii este un jucator important, dar cred ca Prepelita si Hoban sunt de valoare. Pe stanga, Rat este un jucator important, cu experienta sa", a declarat si Gianni De Biasi.

Fortuna ofera o cota de  3.10 pentru un nou gol marcat de Bogdan Stancu, jucatorul care a inscris singurele goluri ale Romaniei la EURO 2016.

Ultimele meciuri

2014, Albania-Romania 0-1 (Amical)

2011, Albania-Romania 1-1 (preliminarii EURO 2012)

2010, Romania-Albania 1-1 (preliminarii EURO 2012)

2007, Romania-Albania 7-1 (preliminarii EURO 2008)

2006,  Albania-Romania 0-2 ( preliminarii EURO 2008)

Ultima victorie a Albanie in fata Romaniei dateaza din 1948, un 1-0 in Cupa Balcanica.



Romania-Albania, totul pentru victorie