Echipa Nationala

Romania a revenit spectaculos si a invins Belgia

România a învins cu 2-1 pe Arena Nationala reprezentativa Belgiei, într-o partida amicala în care oaspetii au fost cu ratarile iar tricolorii cu golurile. Belgia a deschis scorul si a controlat ostilitatile în prima repriza si spre finalul meciului. România a jucat însa pragmatic, a atacat cu cap si a înscris când a trebuit, desi era dominata. Maxim a restabilit egalitatea înainte de pauza si Torje a dus România în avantaj din penalty în repriza  a doua.

Trupa lui Pti dorea sa încheie anul cu o victorie pe teren propriu, însa planurile tricolorilor n-au fost atât de usor de îndeplinit. Asta pentru ca si Belgia nu a fost adversarul care sa sprijine obiectivul echipei românesti.

Belgienii au controlat cu autoritate în multe momente meciul în prima repriza, reusind mai mereu sa provoace emotii în careul lui Tatarusanu odata cu verticalizarea atacurilor pe poarta României. De cealalta parte, elevii lui Piturca au dat impresia în prima faza ca au adoptat tactica asteptarii si a contraatacului, dar în realitate tricolorii au fost dominati si au iesit cu greu din aparare si din propria jumatate.

Iar în minutul 23, belgienii si-au transpus suprematia si pe tabela, reusind sa deschida scorul la o faza care nu anunta mare lucru. O centrare de pe stânga a fost respinsa gresit cu capul de Gardos în picioarele lui Benteke, iar acesta a trimis frumos pe jos, printre picioarele românilor si pe lânga Tatarusanu ramas spectator pe linia portii.

Chiar daca nu dadea semne ca ar putea pune probleme la poarta adversa, România a reusit egalarea datorita unei executii geniale a lui Maxim în minutul 33. Acesta a primit în marginea careului, în dreapta, si-a facut mingea spre centru si a sutat cu mult efect, balonul intrând în plasa lânga bara din stânga dupa ce a luat o traiectorie curbata.

Prima repriza a fost afectata si de evenimente care au avut loc în afara terenului de joc. Suporterii au aprins torte au afisat un mesaj si au avut apoi conflicte cu fortele de ordine.

Piturca a facut modificari majore la pauza, sase jucatori noi fiind trimisi în teren pentru a aduce forte proaspete în ofensiva tricolorilor. Goian, Bourceanu, Lazar, Bogdan Stancu, Torje si Tanase au intrat la pauza si schimbarile s-au simtit imediat si în joc. România s-a vazut mai mult în atac, a echilibrat raportul posesiei si a început sa-si faca aparitia tot mai amenintator la poarta belgienilor, care au facut inexplicabil pasul înapoi.Si în minutul 65, dupa o centrare a lui Bourceanu ce a lovit un adversar în careu, arbitrul italian a acordat penalty pentru România, iar Torje a dus echipa noastra în avantaj cu un sut puternic pe centrul portii.

Finalul a fost de foc la poarta lui Tatarusanu. Doar Lukaku a ratat trei sanse uriase de a restabili egalitatea pe tabela, în timp ce coechipierii lui alergau disperati dupa minge. Sansa a fost însa de partea românilor la marile ocazii ale oaspetilor. Mingea s-a dus de câteva ori milimetric pe lânga poarta, iar unde n-a reusit Tatarusanu sa intervina a facut-o Goian în prelungiri.



Romania a revenit spectaculos si a invins Belgia