Echipa Nationala

Romania a reusit o performanta rarisima

Echipa nationala a României are un start de campanie excelent, cum de putine ori s-a mai întâmplat în preliminariile unui Campionat Mondial.

Tricolorii au reusit doar pentru a treia oara în istoria preliminariilor sa obtina maximum de puncte dupa primele trei runde.
 
Acest lucru se mai întâmplase în preliminariile pentru CM din 1998 si 2006. La turneul final din Franta ne-am calificat, însa pe cel din Germania l-am vazut din fata televizorului.
 
În 1998, România debuta en-fanfare, cu victorii la scor în meciurile cu Lituania (3-0), Islanda (4-0) si Macedonia (3-0).
 
Opt ani mai traziu, tricolorii au câstigat meciurile cu Finlanda (2-1), Macedonia (2-1) si Andorra (5-1), dar apoi a venit suspendarea lui Mutu pentru consum de droguri si calificarea a fost ratata.

Echipa nationala a României a câstigat meciul cu Turcia, scor 1-0, dupa un gol marcat în prima repriza de Gicu Grozav cu un sut din afara careului.
 
Dupa trei runde, România ocupa locul 2 în grupa D, cu 9 puncte, la fel ca Olanda.
 
România va disputa urmatorul meci cu Olanda, pe 16 octombrie, de la ora 21:00. Tot la aceasta data Turcia va întâlni în deplasare Ungaria.



Romania a reusit o performanta rarisima