Echipa Nationala

Romania a facut scor cu Andorra in al doilea meci din preliminarii

Nationala României a câstigat cu 4-0 meciul de pe teren propriu cu Andorra, al doilea din cadrul preliminariilor pentru Mondialul din 2014, devenind lider in Grupa D. Trupa lui Piturca a marcat câte doua goluri în fiecare repriza, Torje si Costin în prima parte si Gaman si Maxim pe final de meci.

Ca si în primul meci din preliminarii, cel cu Estonia din deplasare, România a început meciul cu frâna de mâna trasa. Tricolorii au avut o posesie zdrobitoare, au atacat în permanenta, dar s-au apropiat cu destula dificultate de poarta adversa în primul sfert de ora.

Andorra a dat tonul ocaziilor de gol, cu o faza periculoasa din minutul 5, ocazie care a fost de fapt singura a oaspetilor în prima repriza. Atacul României a preluat însa frâiele meciului si în minutul 29 Gabriel Torje a deschis scorul cu un sut splendid cu stângul de la distanta.

Marica a continuat sa arate un joc excelent, ca si în meciul cu Estonia, a fost autorul câtorva ocazii de gol, dar n-a reusit sa înscrie. A facut-o însa Costin Lazar, jucatorul care s-a întrecut în gafe în primul meci din preliminarii. Fostul jucator al Rapidului a marcat cu un minut înainte de pauza, si el cu sut de la distanta la bara din stânga.

Victor Piturca a facut o modificare surprinzatoare la pauza, Tatarusanu intrând în poarta în locul lui Lobont. Câteva minute mai târziu si Marica a parasit terenul cu o usoara accidentare, în locul lui intrând Raul Rusescu, debutant în nationala.

Ultima schimbare a României a venit aproape de final, când Alexandru Maxim a debutat si el la nationala, intrând în locul huiduitului Tanase. Chiar daca jocul tricolorilor a fost si în repriza a doua axat pe ofensiva, ocaziile de gol au fost mai putine. Lipsa de inspiratie la finalizare a dus si la o oarecare stare de enervare a celor aproape 25.000 de spectatori, care au luat pe rând în colimator câte un jucator pentru suturile ratate de la distanta.

Pâna la urma, asteptarile suporterilor pentru al treilea gol au fost rasplatite în minutul 90. Valerica Gaman a fost creditat ca autor al golului, desi portarul Andorrei a avut o contributie mai mare. Torje a centrat din lovitura libera de pe stânga, Gaman a deviat cu capul în bara, de acolo mingea l-a lovit pe portar si a intrat în plasa.

Scorul final a fost stabilit cu câteva secunde înainte de încheierea partidei. Alexandru Maxim a luat o faza pe cont propriu înca de la mijlocul terenului, a urcat în banda stânga si a intrat prin dribling în careu, finalizând cu un sut în diagonala pentru un 4-0 care a aduce a doua victorie a tricolorilor în preliminarii.



Romania a facut scor cu Andorra in al doilea meci din preliminarii