Echipa Nationala

Reacția selecționerului Edward Iordănescu după tragerea la sorți a grupelor din Liga Națiunilor

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Naționala României și-a aflat, joi seara, adversarele din grupa de Liga Națiunilor, competiție programată în toamna acestui an (septembrie-noiembrie).

Tragerea la sorți a grupelor din Liga Națiunilor. România și-a aflat adversarele din toamna acestui an

“E prematur să ne hazardăm acum în analize cu privire la adversari. Mai sunt luni bune, o perioadă de transferuri în vară care poate schimba situaţia multor jucători, atât de la naţionala noastră, cât şi de la adversare. Va conta mult cât şi cum vor juca băieţii noştri până la toamnă, dar şi fotbaliştii rivalelor noastre din grupă.

”Cert este un singur lucru, obiectivul României trebuie să fie primul loc, iar asta cu atât mai mult cu cât vorbim de o şansă importantă, în paralel cu preliminariile clasice, pentru o eventuală calificare la barajul pentru Cupa Mondială 2026”, a spus selecţionerul, potrivit site-ului FRF.

”Până atunci, concentrarea noastră maximă este însă pe EURO 2024 şi tot ce înseamnă abordarea optimă a turneului final. De la situaţia îngrijorătoare pe care o au la cluburi mai mulţi jucători importanţi ai naţionalei noastre, până la meciurile de pregătire programate în luna martie, întreaga mea atenţie este în această direcţie.

”Deşi observ că situaţia mea contractuală continuă să fie un subiect de presă, vă asigur că sunt total concentrat pe munca pe care trebuie să o depunem ca România să se prezinte cât mai bine posibil la EURO 2024. Orice alte discuţii chiar nu îşi au rostul acum. Există timp pentru toate, important e să încercăm să rezolvăm priorităţile”, a mai spus Edward Iordănescu.

Kosovo, Cipru și câștigătoarea barajului dintre Lituania și Gibraltar vor fi adversarele României în Grupa C2 din Liga Națiunilor.

 Reacția selecționerului Edward Iordănescu după tragerea la sorți a grupelor din Liga Națiunilor