Echipa Nationala

Reacția lui Edward Iordănescu după victoria cu Andorra: ”Se face un an și jumătate de când n-am mai pierdut”

Sursă foto: captura tv prima tv

România a învins Andorra cu un categoric 4-0 și a urcat pe primul loc în Grupa I de calificare la Campionatul European.

Un meci despre care a vorbit la cald selecționerul Edward Iordănescu. Iată mai jos ce a declarat acesta.

”Ne bucurăm pentru cele trei puncte cu o echipă arțăgoasă care a produs surprize. Noi le-am marcat șase goluri fără să primim. Presiunea e mare la echipa națională după opt ani de secetă. Echipa este la alt nivel față de Liga Națiunilor, dar e sub nivelul la care eu îmi doresc. Am recâștigat mentalitatea, spiritul. Se face un an și jumătate de când n-am mai pierdut, sunt zece meciuri fără înfrângere, și sunt mândru de băieți.

”Sunt fericit că am deblocat jocul cu o fază fixă. Probabil câștigam și la Budapesta (n.r. - cu Belarus), dacă am fi marcat din fază fixă. Hai să ne bucurăm în seara asta, după care începem procesul de pregătire pentru ultima acțiune.

”Sunt un antrenor muncitor și consecvent în acțiunile lui. Știam la ce vin. Sunt valuri și valuri de critici. Am făcut 0-0 cu Belarus care a bătut Kosovo și a făcut 3-3 cu Elveția. Criticile pe mine mă lasă să dorm noaptea, dar mă deranjează când sunt împotriva jucătorilor. Acești băieți dau tot ce au mai bun pentru echipă atunci când vin.

Absența lui Olaru și criticile de la FCSB

”Olaru a călcat strâmb la antrenament, n-am riscat nimic eu el. Am considerat că e foarte important ca el să aibă ultimul cuvânt. Din discuțiile cu staff-ul medical nu erau riscuri majore. O să fie bine foarte curând”, a spus Iordănescu la Prima Tv.

România mai are de jucat în deplasare cu Israel și acasă cu Elveția în această campanie de calificare.

Cele două partide sunt programate în luna noiembrie.

Asupra meciului din Israel planează în acest moment o mare incertitudine din cauza conflictului pe care statul Israel îl are cu teroriștii din Fâșia Gaza, un conflict în dinamică.

Israel n-a jucat meciurile cu Elveția și Kosovo programate în această lună octombrie.



Reacția lui Edward Iordănescu după victoria cu Andorra: ”Se face un an și jumătate de când n-am mai pierdut”