Echipa Nationala

Primul dezavantaj al Romaniei in lupta cu Ungaria iese la iveala

Înfrângerea categorica de acasa în fata Olandei si victoria Ungariei cu Turcia ne face sa credem ca ne vom bate cu vecinii de la vest pentru un loc la Cupa Mondiala 2014, în speranta pozitiei secunde în grupa. Privind programul, se poate considera ca ungurii au deja un avantaj contra noastra.

Privind programul grupei noastre, se observa ca meciul Olanda - România are loc în martie 2013. Nu este greu de anticipat ca batavii vor fi motivati sa ne bata pentru a-si cimenta locul 1 în grupa si sansele de calificare.

Ungaria vine în Olanda abia în octombrie 2013, la penultimul meci al olandezilor, un moment la care batavii ar putea fi deja calificati. Daca vom sta la mâna acestei partide în speranta ca elevii lui Van Gaal vor bate, s-ar putea sa ne înselam, iar ungurii mai motivati au sanse sa reuseasca un rezultat bun care sa ne lase acasa.

Scenariul nu este nici strain si nici îndepartat. Anul trecut, în lupta pentru calificarea de la EURO 2012, Olanda batuse acasa în primul meci Suedia cu 4-0, iar spre finalul campaniei era deja calificata. A venit returul de la Stockholm, iar portocalii au pierdut cu 3-2, având oricum locul 1 asigurat. Gratie acelei victorii, suedezii au ajuns la EURO 2012 brat la brat cu „portocala mecanica”.

Asadar, trebuie vazut din start ca partidele decisive vor fi cele pe care le vom sustine cu echipele celelalte, având dezavantajul unei duble timpurii împotriva olandezilor. Un mic pas gresit cu Ungaria si Turcia ne va face un final de campanie dificil, în care vom sta degeaba cu ochii pe altii.



Primul dezavantaj al Romaniei in lupta cu Ungaria iese la iveala