Echipa Nationala

Am scapat?! Victor Piturca semneaza astazi cu Al Ittihad

Sa nu zicem "hop" pana nu sarim gardul, dar Victor Piturca este anuntat ca va semna astazi cu echipa Al Ittihad.

Presa araba a scris luni ca Piturca va veni in Arabia Saudita joi, iar vineri sa fie prezent la meciul viitoarei sale echipe, Al Ittihad. El va prelua echipa dupa meciul de vineri.

Luni seara, arabii au anuntat ca Piti va semna marti si are totul aranjat sa vina la ei in tara ca noul antrenor al echipei Al Ittihad.

Piturca va semna pe doi ani si va avea un salariu de 4 milioane de dolari (2,5 milioane de euro) pe an. Nu este clar la acest moment cum  isi va rezolva clauza de reziliere cu FRF, in valoare aproximativa de 600.000 de euro. Avand in vedere salariul sau urias, Piti ar putea sa plateasca singur "banii de tigari" ceruti de FRF pentru reziliere.

Este hilar cum situatia s-a intors, iar Piti va ajunge sa plateasca el catre FRF, desi e vorbea in martie de o demitere a sa si de o plata pe care Federatia trebuia sa i-o faca.

Piturca are contract cu FRF pana la finalul preliminariilor EURO 2016, competitie la care avea in sfarsit un obiectiv de calificare. Piti a ratat calificarile la EURO 2012 si CM 2014, la care insa nu avea nici un obiectiv in afara de "reconstructie".

Plecarea lui Piti a fost confirmata si de Mircea Sandu: "Ceva s-a schimbat dupa meciul cu Grecia. Daca inainte de acest meci credeam ca nu va pleca, acum lucrurile nu mai stau asa".

Ca inlocuitor al lui Piturca la echipa nationala ar putea fi Ladislau Boloni, un antrenor mult mai serios si cu un palmares la echipa de club, capitol la care Piti este zero.

[news-109254]

Schimbarea s-a intrezarit si din declaratiile lui Piturca. Dupa ce a spus lunea trecuta ca probabiltatea de a pleca este de "sub 1%", inainte de meciul cu Grecia a afirmat ca sansele sunt "foarte mici". Dupa meci, Piti a spus: "Vom vedea, vom vedea daca o sa plec sau nu".

[news-109243]



Am scapat?! Victor Piturca semneaza astazi cu Al Ittihad