Echipa Nationala

Pozitia oficiala a FRF dupa rezultatele din Liga Natiunilor. Ce se intampla cu Edward Iordanescu

Federatia Romana de Fotbal a reactionat printr-un comunicat de presa in urma celor trei infrangeri suferite de Romania in cele patru meciuri disputate in Liga Natiunilor.

Dincolo de reactia publicului care a cerut dimisia selectionerului dupa infrangerea cu Muntenegru (0-3), FRF isi reafirma sprijinul pentru Edward Iordanescu.

Redam mai jos declaratia lui Razvan Burleanu, presedintele FRF.

“Suntem intr-un moment greu pentru fotbalul romanesc. Putem spune ca nu mai este vorba de un accident. Am schimbat selectionerii, insa rezultatele nu sunt mai bune, ba din contra, as putea spune. De data aceasta nu vom mai interveni la nivelul bancii tehnice.

"E momentul sa privim adevarul, chiar daca nu ne place, si sa luam niste decizii tehnice ferme! Vom analiza bine aceasta perioada FIFA, una mai lunga decat de obicei, cu patru meciuri. Consideram ca ar trebui sa fie o onoare sa reprezinti o tara intreaga pentru oricine! Edward Iordanescu are parte de toata increderea noastra si are misiunea de a recladi Echipa Nationala. Ii vom oferi tot sprijinul!

"Traversam unul dintre cele mai dificile momente din ultimii 10 ani, la nivelul primei reprezentative. Nu putem accepta mediocritatea in teren, niciodata nu se va intampla acest lucru. Ne-am asteptat si ne-am dorit rezultate mult mai rapide in urma performantelor jucatorilor de U21 din 2019 si din 2021 sau sa continuam succesul calificarii la EURO 2016. Din pacate, aceste meciuri au aratat nivelul nostru de astazi si ca suntem departe de tinta stabilita.

"Am avut o discutie cu Edward Iordanescu si am decis sa continuam colaborarea. Cred cu tarie ca Echipa Nationala trebuie sa fie pentru orice fotbalist roman apogeul profesional, sa fie intotdeauna o prioritate pentru el! Cu mult mai multa munca si sacrificii vom putea sa construim din nou o echipa cu sanse reale de calificare la turneele finale", a transmis presedintele FRF.



Pozitia oficiala a FRF dupa rezultatele din Liga Natiunilor. Ce se intampla cu Edward Iordanescu