Echipa Nationala

Piturca impune doua reguli noi la echipa nationala

Antrenorul echipei nationale, Victor Piturca, a anuntat cele doua reguli pe care jucatorii pe care îi convoaca trebuie sa le respecte.

Prima regula impusa de Piturca se refera la rezistenta fizica. Jucatorii vor fi obligati sa alerge în fiecare meci cel putin 12 kilometri pentru ca altfel nu vor mai fi chemati.

Am discutat cu Mutu aseara, mi-a spus ca se simte bine din punct de vede fizic. Daca evolueaza 60-70 de minute în urmatorul meci, apoi titular în toate celelalte, este bine. Dar e foarte greu, e un campionat fizic, puternic. Nu-i va fi usor.
Victor Piturca

"La echipa nationala nu poti sa joci daca nu alergi de la 12 kilometri în sus. La mine, jucatorul trebuie sa fie umil când vine la nationala si sa fie perfect din punct de vedere fizic", a spus Piturca la Dolce Sport.

Apoi, selectionerul le-a cerut jucatorilor sa vina umili la convocarile echipei nationale.

"În general, am chemat jucatorii care au evoluat mai mult pentru echipele de club. Daca nu joaca la club e foarte greu din punct de vedere fizic sa intre într-un meci al nationalei. Trebuie sa te impui, sa demonstrezi ca meriti sa joci în locul altcuiva. Daca nici antrenorul de la club nu te baga, înseamna ca nu esti de nivelul echipei. Jucatorii trebuie sa fie umili când vin la nationala”, a mai spus el.



Piturca impune doua reguli noi la echipa nationala