Echipa Nationala

Nicusor Stanciu inclus intr-un top al celor mai asteptati jucatori la EURO 2016

Publicatia franceza France Football a realizat un top al celor mai asteptati 50 de jucatori la turneul final al Campionatului European – EURO 2016, iar mijlocasul Nicusor Stanciu se afla pe aceasta lista.


sursa foto: francefootball.fr

Inclus la pozitia a 46-a in ordinea descrescatoare a importantei, jucatorul de la Steaua este analizat si intors pe toate partile de prestigioasa publicatie care impreuna cu FIFA este implicata an de an in acordarea Balonului de Aur.

Dublu campion cu Steaua in 2014 si 2015, Stanciu a marcat in acest sezon 12 goluri in 27 de meciuri pentru echipa de club si a oferit alte zece pase decisive.

Cu toate acestea, francezii subliniaza ca Stanciu este o aparitie noua in echipa nationala a Romaniei, acesta disputand primele sale meciuri in martie anul acesta. Primul gol a fost marcat sub tricolor, ne amintim, in victoria cu Lituania, scor 1-0.

Titularizat de Anghel Iordanescu in amicalul cu Spania de pe Cluj Arena, Stanciu a avut o evolutie buna si putin a lipsit sa nu-l invinga pe Casillas in acel 0-0 contra campioanei Europei. Laudat de toata lumea, Stanciu a devenit din ce in ce mai sters la echipa de club si n-a mai avut prezenta decisiva pe care a promis-o la meciurile nationalei.

Francezii se intreaba de ce este Stanciu selectionat in nationala Romaniei si tot ei ofera raspunsul.

“Pentru ca Romania conteaza pe el. Mijlocasul i-a incantat deja pe fanii Stelei si cu siguranta va fi principala atractie din lotul Romaniei la meciul cu Franta din deschiderea Campionatului European. Franta trebuie sa fie atenta la el. La pozitia sa pe teren si la numarul mitic pe care il poarta (n.r. - zece), Stanciu este un mijlocas de creatie veritabil. Bine inzestrat tehnic in portii si prin pasele oferite, Stanciu are o mare responsabilitate in a continua traditia numerelor 10 din nationala Romaniei (Gheorghe Hagi, Adrian Mutuu...)”, scriu cei de la France Football.



Nicusor Stanciu inclus intr-un top al celor mai asteptati jucatori la EURO 2016