Echipa Nationala

Nationala feminina are un nou selectioner

Sursă foto: https://www.frf.ro

Fostul international Cristi Dulca a fost instalat, miercuri, in postul de selectioner al nationalei feminine de fotbal a Romaniei.

Dulca a semnat un contract valabil pentru urmatorii cinci ani, cu obiectivul calificarii nationalei la Campionatul European de fotbal feminin din 2025, anunta FRF pe site-ul oficial.

Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023, anunta Federatia.

Reactia lui Dulca

”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.

Ce spune Burleanu

”A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat si președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Profilul lui Dulca

FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani sunt echipele de club pe care Cristi Dulca le-a antrenat.

De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Ca jucator, Dulca s-a remarcat la Rapid si a adunat sase selectii in prima reprezentativa a Romaniei, intre 1997-1998.



Nationala feminina are un nou selectioner