Echipa Nationala

Mirel Radoi s-a despartit oficial de echipa nationala. Ce mesaj a transmis fostul selectioner

La data de 30 noiembrie contractul lui Mirel Radoi cu Federatia Romana de Fotbal a expirat si cele doua parti n-au mai ajuns la un numitor comun pentru o eventuala prelungire.

Mirel Radoi isi anuntase intentia de a pleca de la nationala chiar inaintea ultimelor doua meciuri din preliminariile Cupei Mondiale, cu Islanda si Liechtenstein.

Partide din care, daca am fi obtinut punctaj maxim, la aceasta ora am fi stiut cu cine jucam in prima runda de baraj pentru turneul final.

Am remizat pe teren propriu cu Islanda (0-0), iar in ultima etapa n-am depins numai de noi, ratand la mustata locul doi in fata Macedoniei de Nord.

Calificarea la baraj s-a pierdut in Armenia unde am pierdut de la 2-1 pentru noi si s-a pierdut in momentul in care Macedonia de Nord a furnizat surpriza preliminariilor castigand in Germania.

Iata mai jos ce a transmis Mirel Radoi prin intermediul site-ului FRF la despartirea de echipa nationala:

”A venit momentul sa ne luam ramas bun. Am amanat sa fac asta pentru ca nu imi e usor, dar e timpul ca echipa nationala a Romaniei sa mearga inainte fara mine.

“Sunt trist. Trist pentru ca se incheie un proiect in care am investit foarte mult si unde mi-am dorit enorm sa reusesc. Obiectivul nu a fost indeplinit, dar am speranta ca jucatorii promovati in ultimii ani vor face performanta in tricoul echipei nationale si vor duce Romania la turnee finale.

“Sunt si fericit pentru ca am avut onoarea de a reprezenta din nou Romania, de a asculta iarasi imnul national de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucator sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare data emotiile sunt la fel, se face pielea de gaina…

Am trecut prin multe in aceasta perioada de timp: pandemia, actiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau sa credeti ca sunt scuze, sunt doar niste incercari care ne-au intarit si care vor face experienta mea ca selectioner sa fie una neuitata.

“Doresc sa multumesc Federatiei Romane de Fotbal pentru sansa care mi s-a oferit, desi nu aveam o experienta mare in spate, precum si colegilor din toate departamentele FRF cu care am lucrat pentru modul in care am colaborat in toata aceasta perioada de timp. De asemenea, multumirile mele merg catre Liga Profesionista de Fotbal si detinatorii de drepturi TV pentru faptul ca mereu am gasit intelegere in programarea partidelor inainte de o actiune a echipei nationale.

“Suporterilor echipei nationale le multumesc pentru ca m-au acceptat, am simtit caldura lor. Regret ca nu ne-am putut intalni mai des, din cauza restrictiilor, dar i-am simtit aproape. Au reusit sa ne faca sa ne simtim acasa in Italia, in 2019.

“Nu voi uita vreodata semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost romani. Niciodata nu m-am simtit mai mandru ca sunt roman decat in fata lor, a suporterilor echipei nationale, acolo, jos, pe teren. Continuati sa iubiti echipa nationala, neconditionat! E a voastra, a noastra, a tuturor romanilor!

“Jucatorii… Ei sunt si vor fi mereu cei mai importanti. Le multumesc pentru modul in care s-au prezentat la echipa nationala si cum au raspuns la modul de lucru al meu si al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, inca de la Under 21, i-am vazut cum cresc si cum se dezvolta. Am trait impreuna momente minunate in Italia, am creat o familie si o unitate de grup unica, atmosfera pe care ulterior am recreat-o si la prima selectionata, alaturi de jucatorii mai experimentati.

Mesajul meu catre tricolori este sa aiba incredere in ei si sa nu lase pe nimeni sa le spuna ca nu au valoare! Sa creada in ei si sa munceasca pentru ei, in primul rand. Si sa nu uite ca nu exista bucurie mai mare ca fotbalist decat atunci cand faci milioane de suporteri fericiti! Sunt norocosi ca au sansa de a realiza asta, sa profite de ea! Mult succes, baieti!”, a transmis Mirel Radoi.

Cu Mirel Radoi pe banca prima reprezentativa a Romaniei a disputat 19 meciuri, inregistrand opt victorii (una la masa verde), patru remize si opt infrangeri.

Romania isi va afla pe 16 decembrie adversarele din viitoarea editie a Ligii Natiunilor.

In continuare FRF cauta selectioner, fiind in discutii cu Dan Petrescu, dupa ce Gheorghe Hagi si Razvan Lucescu au declinat invitatia de a pregati nationala din motive ce tin de contracte aflate in derulare.



Mirel Radoi s-a despartit oficial de echipa nationala. Ce mesaj a transmis fostul selectioner