Echipa Nationala

Mircea Lucescu: ”Această calificare obligă la o altă performanță”

România revine după opt ani la un turneu final de Campionat European, dar Mircea Lucescu spune că naționala trebuie să obțină o altă performanță pentru ca această calificare să nu rămână rodul unei întâmplări.

 

Avea nevoie fotbalul românesc de această calificare. Poate să dea un impuls pentru celelalte echipe din campionatul intern, să joace în grupele cupele europene, cum s-a întâmplat cu echipa națională în 1984, care a dat un impuls total echipelor de club.

”A urmat o perioadă foarte bună pentru echipa națională, dar apoi cei care au condus fotbalul românesc au neglijat creșterea jucătorilor tineri.

”Răzvan Burleanu a fost criticat, dar măsurile luate pentru promovarea jucătorilor tineri și forțarea lor să fie jucați în campionat a făcut ca echipele de tineret să aibă rezultate bune. Acum această calificare obligă și responsabilizează foarte tare. Ea trebuie să fie urmată de un alt succes. Dacă nu, se consideră că a fost întâmplătoare.

S-a consolidat un nucleu de jucători favorabili performanței. Va duce la o întrecere care pleacă de la dorința multor jucători de a evolua pentru echipa națională”, a declarat Mircea Lucescu.

România va evolua pentru a șasea oară în istorie la un Campionat European.

Tricolorii au obținut o singură victorie la turneul final european, în 2000, când am învins Anglia în grupe, cu 3-2.

Tot atunci naționala României obținea și cea mai bună performanță la EURO, ajungând în sferturile de finală.

România a debutat la un Campionat European în 1984 cu Mircea Lucescu pe banca tehnică.



Mircea Lucescu: ”Această calificare obligă la o altă performanță”