Echipa Nationala

Meciul Ungaria-Romania, cu porTile inchise

Partida dintre Ungaria si Romania programata la 22 martie in preliminariile Cupei Mondiale se va disputa la Budapesta fara spectatori in tribune, dupa ce echipa maghiara a fost sancTionata de FIFA, a anunTat marTi seara publicaTia maghiara Nemzety Sport. Decizia a fost luata pe 20 noiembrie 2012, insa a fost facuta publica abia pe 8 ianuarie 2013. Ungurii au anunTat imediat ca vor face apel.

FIFA a motivat decizia ca urmare a comportamentului rasist al fanilor maghiari la meciul amical cu Israel de pe 15 august 2012. Atunci intr-una din tribunele arenei din Budapesta suporterii au afisat un steag al Iranului.

InvestigaTiile au aratat ca fanii maghiari au arborat insemne rasiste, anti-semite si agresive catre fanii oaspeti.

In imaginile video de mai jos se vede cum suporterii unguri scandeaza impotriva evreilor, iar alTii striga numele dictatorului italian Benito Mussolini, fostul aliat al nazistilor in Cel De-al Doilea Razboi Mondial.

"zAvind in vedere imprejurarile in care s-au petrecut lucrurile si gravitatea incidentelor, Comitetul FIFA a decis ca urmatorul meci al echipei nationale a Ungariei sa se dispute fara spectatori", scrie FIFA.

Urmatorul meci este Ungaria - Romania, din prelimnariile CM 2014, de pe 22 martie.

"zFederaTia Ungara regreta enorm aceste incidente si comportamentul unei mici parTi a suporterilor. Credem ca decizia este prea drastica si vom face apel", a declarat purtatorul de cuvant al FederaTiei Ungare de Fotbal, Tamas Sztancsik.

Pe langa sancTiunea de a disputa urmatorul meci din preliminariile Cupei Mondiale cu porTile inchise, FederaTia Ungara de Fotbal a mai fost amendata cu 35.000 de franci elveTieni.



Meciul Ungaria-Romania, cu porTile inchise