Echipa Nationala

Meciul Turcia-Romania in pericol din cauza tensiunilor cu Siria

Federatia Româna de Fotbal a anuntat, vineri, pe site-ul oficial, ca partida cu Turcia, programata saptamâna viitoare la Istanbul, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, se va disputa conform programarii initiale, în ciuda tensiunilor de la granita turco-siriana

 FRF a trimis, joi, o scrisoare la FIFA, solicitând, pe baza tensiunilor de la granita turco-siriana, lamuriri cu privire la disputarea jocului Turcia - România, programat la 12 octombrie, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul.

"Tinând cont de toate aspectele care deriva din deplasarea echipei noastre nationale si a suporterilor români la Istanbul, inserate în scrisorile noastre, raspunsul FIFA a sosit în cursul diminetii zilei de azi, 5 octombrie. Forul fotbalistic mondial monitorizeaza situatia din toate tarile unde se vor disputa meciuri în cadrul preliminariilor CM 2014. FIFA considera ca nu exista motive de a prevedea o dezvoltare negativa a situatiei amintite, drept care meciul se va desfasura conform programarii", se arata în comunicatul FRF.

La 3 octombrie, mai multe obuze trase din Siria au lovit Akcakale (Turcia) si au ucis cinci civili, între care o mama si cei trei copii ai sai. Armata turca a ripostat, bombardand mai multe "'tinte" pe teritoriul sirian. Potrivit unui ONG sirian, "mai multi soldati sirieni" au fost ucisi. A doua zi, Turcia a continuat bombardamentele asupra Siriei si a solicitat si primit aprobarea Parlamentului sau pentru a le continua.

Totusi, Turcia a anuntat, prin intermediul premierului Recep Tayyip Erdogan, ca "nu intentioneaza sa declanseze un razboi cu Siria", dupa ce Parlamentul a adoptat o motiune ce permite operatiuni militare în Siria.

La rândul sau, Siria a anuntat ca "nu doreste o escaladare a tensiunilor cu vecinii, nici cu Turcia", conform ambasadorului sirian la ONU, Bashar Jaafari.

Partida Turcia-România va avea loc, la 12 octombrie, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, iar meciul România - Olanda va avea loc, în 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Nationala din Bucuresti. Ambele întâlniri conteaza pentru Grupa D, zona Europa, a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.



Meciul Turcia-Romania in pericol din cauza tensiunilor cu Siria