Echipa Nationala

Meciul Islanda – Romania in pericol?! Insularii au declarat stare de urgenta din cauza coronavirusului

Nationala de fotbal a Romaniei va merge in Islanda pentru barajul de calificare la EURO 2020, meci programat pe 26 martie.

Doar ca in contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19) Departamentul de Gestionare a Urgentelor si Protectiei Civile din Islanda a declarat stare de urgenta in insula din nordul Atlanticului.

Aceasta dupa ce au fost confirmate doua cazuri de infectare cu coronavirus pe teritoriul Islandei. covid/" target="_blank">Presa locala islandeza anunta ca cele doua persoane sunt o femeie de 50 de ani si un barbat de 60 de ani.

Numarul imbolnavirilor a ajuns la 43, in afara celor doua cazuri mentionate mai sus restul imbolnavindu-se in Italia si Austria.

Ce inseamna pentru moment starea de urgenta declarata in Islanda?

”Nu inseamna ca impunem vreo interdictie in ceea ce priveste adunarile publice, dar nu putem spune ca la un moment dat in viitor nu s-ar putea lua o astfel de masura”, a declarat Víðir Reynisson, reprezentant al ) Departamentului de Gestionare a Urgentelor si Protectiei Civile din Islanda.

Asadar, pentru moment meciul Islanda – Romania nu este in pericol sa fie amanat, dar daca evolutia imbolnavirilor va fi una pozitiva, statul islandez va impune o astfel de masura.



Meciul Islanda – Romania in pericol?! Insularii au declarat stare de urgenta din cauza coronavirusului