Echipa Nationala

Lewandowski se teme de mentalitata germana a Romaniei

Robert Lewandowski este de parere ca Romania s-a schimbat dupa EURO 2016 si ca numirea lui Christoph Daum pe banca tehnica a tricolorilor a schimbat jocul primei noastre reprezentative.

"In ultimele doua meciuri lucrurile nu au stat chiar asa cum ne-am dorit, dar speram ca de aceasta data totul sa fie asa cum ar trebui. Toti facem greseli, suntem oameni. Cu Armenia am facut greseli si am suportat consecintele. Acum pregatim meciul cu Romania, echipa care joaca acasa si vrea sa joace cat mai bine. Ne asteapta un meci dificil. Romania este o echipa de clasa, curajoasa, capabila sa practice un fotbal ofensiv. Trebuie sa jucam cu inteligenta si cred ca putem rezista presiunii, iar la final sa fim in fata lor cu un gol", a spus Lewandowski la conferinta de presa a polonezilor inainte de plecarea spre Romania.

"Fotbalul este un joc al erorilor, iar daca noi ii vom forta pe romani sa greseasca, sansele noastre vor creste. Starea de spirit a rivalilor nostri s-a schimbat dupa EURO 2016. Au avut loc mai multe schimbari, iar cea mai importanta este cea a selectionerului Christoph Daum. Romanii acorda acum o mai mare atentie jocului tactic si se simte astfel mentalitatea germana a lui Daum. Noi insa trebuie sa ne concentram la noi si jocul nostru", a adaugat Lewandowski.

Atacantul Robert Lewandowski este pericolul numarul unu din echipa Poloniei, un jucator care a marcat nu mai putin de 19 goluri in acest sezon, dintre care cinci pentru echipa nationala in cele trei meciuri de pana acum.

La randul sau, fundasul Lukasz Piszczek a vorbit despre importanta defensivei in meciul cu Romania.

"Bineinteles ca jucam sa nu primim gol, dar si adversarii nostri cauta sa marcheze. Ultima oara nu am reusit, dar vom fi foarte bine pregatiti de aceasta data. Am analizat si stim unde am gresit cu Armenia. Stabilitatea in aparare este foarte importanta", a spus jucatorul Borussiei Dortmund.

"Vedem Romania ca o echipa articulata si consolidata. Au jucatori de banda foarte bine pregatiti. In jocul lor poate fi vazuta disciplina germana si nu ne va fi usor, dar multumita cunostintelor noastre tactice ar trebui sa ne descurcam", a adaugat Piszczek.

foto: twitter.com/pzpn_pl



Lewandowski se teme de mentalitata germana a Romaniei