Echipa Nationala

Islanda – Romania 0-2. Trei puncte uriase in lupta pentru calificare

Sursă foto: twitter.com/hai_romania

Nationala Romaniei si-a luat revansa in fata Islandei pentru infrangerea din urma cu 11 luni, cand am ratat chiar la Reykjavik calificarea la EURO 2020.

De aceasta data, in a patra etapa din preliminariile Cupei Mondiale, Romania a reusit cel mai bun meci din mandatul lui Mirel Radoi si a invins Islanda, cu 2-0.

Este a doua victorie obtinuta de Romania in Grupa J de calificare la turneul final.

Un succes prin care ajungem la 6 puncte in clasament, dar nu reusim sa depasim deocamdata locul patru intr-o grupa condusa in continuare de Armenia (10 puncte).

Dupa o prima repriza echilibrata in care am ratat trei ocazii importante de a marca, Romania a deschis scorul in secunda 65 a partii secunde.

Cea mai mare sansa a primei reprize i-a apartinut dinamovistului Sorescu. Sut la coltul scurt blocat de portarul islandez.

Dennis Man a marcat cu latul din interiorul careului dupa un ricoseu norocos la sutul lui Stanciu deviat de un adversar.

Islanda a impins jocul spre poarta noastra si in primele minute dupa deschiderea scorului a parut ca nu stim sa tinem de rezultat.

Ne-am clatinat putin in aparare, dar am avut si sansa, mingea ocolind in cateva randuri in extremis butul aparat de Nita.

In minutul 84 tricolorii au inchis meciul prin Stanciu la capatul unui contraatac perfect.

Pentru Romania a fost al treilea succes in patru meciuri cu Islanda.

Tricolorii vor intalni Liechtenstein in 5 septembrie intr-un meci programat pe Arena Nationala, dupa care vom merge in Macedonia de Nord pentru o alta partida cat o finala.

Liechtenstein – Germania 0-2 si Macedonia de Nord – Armenia 0-0 sunt celelalte doua rezultate din grupa noastra in meciurile de miercuri.

Caseta tehnica

România: Niţă - Raţiu (Manea '68), Chiricheş, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău (A. Rus '88) - Man (R. Marin '76), Alibec (Markovic '76), Sorescu (I. Hagi '68). Selecţioner Mirel Rădoi.

Islanda: Runarsson - B. Saevarsson, Hermannsson, B. I. Bjarnason, Thorarinsson - B. Bjarnason, Palsson, Baldursson (Johannesson '67) - J. Gudmundsson, Kjartasson (Thorsteinsson '67), A. Gudmundsson (A. Gudjohnsen '79). Selecţioner Arnar Thor Vidarsson.

Cartonaşe galbene: Nedelcu '8, Chiricheş '37, Niţă '77, Hagi '85 / Thorsteinsson '85.

Arbitru: Alexei Kulbakov.



Islanda – Romania 0-2. Trei puncte uriase in lupta pentru calificare