Echipa Nationala

Iordanescu a vrut apa pe National Arena pana la gatul lui Zouave

Anghel Iordanescu se gandeste foarte serios la ceea ce va face Romania la EURO 2016. Stiind ca in Franta vremea este acum foarte ploioasa si se anunta inchisa si la EURO, Iordanescu doreste sa joace cu Georgia pe un teren cat mai asemanator cu cel pe care il va gasi in tara gazda a europeanului.

Iordanescu i-a anuntat vineri, in ziua amicalului pe care Romania il joaca irmpotriva Georgiei, de la ora 21:00, ca organizatorii de pe National Arena sa traga acoperisul. Acesta era inchis si asa trebuia sa ramana si la meci. Numai ca, dupa cererea selectionerului, acoperisul a fost retractat, a plouat bine pe teren si, daca va ploua si seara, gazonul va fi bine imbibat cu apa.

Motivul actiunii sale este simplu. Franta se confrunta cu ploi fara precedent in ultima vreme. Strazile din Paris si alte orase sunt de-a dreptul inundate. La EURO, problema vremii poate continua. Franta nu este o zona cu vreme frumoasa, mai ales zona de nord a Parisului, iar vremea in capitala Frantei este cu atat mai urata acum cand este lovita de ploi fara precedent.

La Paris, orasul cu care Romania va juca pe 10 iunie, sunt ploi abundente ce depasesc vechile recorduri. Apa este asteptata sa suie pana la mijlocul statuii lui Zouave, la 6,30m, depasind nivelul din 1982, de 6,12m, si indreptandu-se spre cel din 1955 de 7,12m.

Recordul absolut de apa la Paris a fost de 8,62 metri, in anul 1910, atunci cand fluviul Sena era sa il inece chiar pe Zouave. 



Iordanescu a vrut apa pe National Arena pana la gatul lui Zouave