Echipa Nationala

Iordanescu, prezentat oficial la echipa nationala: "Sunt sigur ca voi reusi din nou"

Anghel Iordanescu nu a raspuns din prima solicitarii lui Razvan Burleanu, presedintele FRF, de a prelua echipa nationala a Romaniei.

Prima propunere venita din partea lui Burleanu a fost respinsa de Iordanescu, insa acesta si-a dat acordul dupa al doilea apel luand in calcul “interesul national” al primei reprezentative.

"Am invatat de-a lungul timpului sa cunosc lectia umilintei. N-a fost o umilinta pentru mine sa preiau nationala pentru ca nu aveam o tinta in acest sens, dar am inteles ca este o situatie delicata. Fotbalul mi-a dat totul si am considerat ca este momentul sa dau si eu ceva inapoi fotbalul. Mi-am dorit sa ajut fotbalul", a spus Iordanescu intr-o conferinta de presa.

"Am mai preluat nationala din drum in 1993, intr-un moment delicat, si am reusit atunci. Voi reusi sa fac acelasi lucru si acum. Vreau sa-i multumesc lui Victor Piturca pentru toata munca pe care a facut-o la echipa nationala. La primul apel pe care domnul presedinte l-a facut la adresa mea am refuzat neavand suportul celor de acasa. La cel de-al doilea apel mi-am dat acordul", a mai spus noul selectioner al echipei nationale.

Iordanescu a mai spus ca din pozitia sa de director tehnic al FRF s-a gandit ca Mircea Lucescu ar fi fost cel mai potrivit sa preia echipa nationala dupa plecarea lui Victor Piturca.

"Am spus ca este o situatie speciala si ca trebuie sa aducem la echipa nationala un antrenor cu un anumit profil. Printre antrenorii nominalizati unul dintre ei a fost Mircea Lucescu. Am fost opt ani la cel mai inalt nivel cu echipa nationala, o icoana sfanta care nu poate fi decat tratata cu cea mai mare atentie. Niciun moment n-am avut ca tinta sa revin la acest nivel. Am acceptat in urma discutiilor cu presedintele Burleanu pentru ca fotbalul romanesc se afla intr-un moment special si pentru a nu intra in criza. Consider ca meciul cu Irlanda de Nord va fi un meci capital", a mai declarat Iordanescu.

Anghel Iordanescu a semnat un contract valabil pentru un an si are drept obiectiv calificarea echipei nationale la turneul final al Campionatului European din 2016. Acest contract va fi prelungit automat si pentru EURO 2016, daca Romania ajunge intre primele 24 de echipe din Europa.

Cu Iordanescu pe banca echipa nationala a ajuns la trei turnee finale consecutive: Cupa Mondial 1994, EURO 96 si Cupa Mondiala 1998.

Din echipa lui Iordanescu mai fac parte Viorel Moldovan, Daniel Isaila si Ionut Badea.



Iordanescu, prezentat oficial la echipa nationala: "Sunt sigur ca voi reusi din nou"