Echipa Nationala

George Puscas: “S-a scris istorie aici. Plang de bucurie”

Sursă foto: https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial/

Romania a jucat pentru prima data intr-o semifinala de turneu important la fotbal si am fost la o repriza distanta de calificarea in finala.

Ne-a oprit Germania, echipa pe care am dominat-o si condus-o la pauza, dar trebuie sa fim mandri de aceasta generatie care a reaprins pasiunea suporterilor in jurul echipei nationale.

“Am dat tot ce am avut mai bun. Am crezut ca putem elimina tot ce ne-a stat in cale. Germania a fost mai buna in ultimele minute. Trebuie sa fim mandri ca suntem romani, ca astazi am jucat ca acasa, milioane de romani s-au uitat la noi. Plang de bucurie ca de tristete n-am de ce. S-a scris istorie aici”, a spus George Puscas la TVR.

Puscas a reusit o dubla contra Germaniei fiind aproape de un hattrick de senzatie. Cu trei reusite, toate din penalty, Puscas este golgeterul Romaniei la acest turneu final.

“Suntem foarte suparati pentru ca puteam mult mai mult. Am dat totul pe teren. S-a rupt acolo la primul gol marcat de ei, chiar daca noi am revenit, pentru ca a fost fault la Baluta, iar penalty-ul lui Ianis a fost in afara careului. Am ajuns in semifinalele, nimeni nu credea, dar am asa un gol in stomac pentru ca eu cred ca puteam ajunge in finala”, a spus si Cristi Manea la randul sau, jucator care a bifat toate minutele in teren in cele patru meciuri ale Romaniei.

Romania a parasit turneul final invinsa de Germania, cu 4-2, dupa ce am condus cu 2-1 la pauza.

In 2020 Romania va juca dupa 56 de ani la Jocurile Olimpice datorita acestei performante de la Campionatul European.



George Puscas: “S-a scris istorie aici. Plang de bucurie”