Echipa Nationala

FRF suplimenteaza primele de calificare la Cupa Mondiala

Mircea Sandu, presedintele FRF, a hotarat in ultima sedinta a Comitetului Executiv sa suplimenteze primele jucatorilor pentru o eventuala calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia 2014.

Astfel, in afara celor aproximativ 3 milioane de euro, adica jumatate din banii proveniti de la FIFA pentru calificare, Sandu a decis sa mai acorde jumatate de milion din bugetul federatiei.

In aceste conditii echipa nationala a Romaniei joaca ultimele doua meciuri din grupa de calificare la Cupa Mondiala cu miza a 3.5 milioane de euro pe masa. Bani la care ar ajunge daca termina pe locul doi in Grupa D si apoi daca depasesc etapa barajului.

Fiecare jucator al echipei nationale poate obtine in urmatoarele doua luni un bonus de 200.000 de euro, ceea ce reprezinta un salariu de top in Liga 1 pe un an de zile.

Romania mai are de jucat in luna octombrie cu Andorra (deplasare) si Estonia (acasa), dar va sta la mana altor rezultate pentru a prinde locul doi in grupa. Totul in Grupa D graviteaza in jurul Olandei, echipa care si-a acontat deja primul loc. Batavii urmeaza sa intalneasca Ungaria (acasa) si Turcia (deplasare), cele doua contracandidate ale Romaniei la locul doi.



FRF suplimenteaza primele de calificare la Cupa Mondiala