Echipa Nationala

Fostul medic al nationalei explica cauza infarctului suferit de Prodan

Pompiliu Popescu, medicul echipei nationale in perioada Generatiei de Aur si pana in primavara acestui an, a explicat, joi, posibilele cauze ale infarctului suferit miercuri seara de fostul international Daniel Prodan.

"Nu a avut niciodata niciun fel de problema de sanatate. Era un sportiv puternic. Este socant ca la 44 de ani sa faci infarct. Sportivii de genul lui au inima foarte puternica si la un moment dat poate sa faca un cheag, tromb coronarian pe o artera coronara si se produce infarctul", a declarat Pompiliu Popescu pentru agentia News.ro

Fostul doctor al echipei nationale mai crede ca din cauza efortului depus in perioada de activitate inima sportivilor se modifica si in perioada de dupa retragere exista riscul unor astfel de evenimente nedorite.

"Efortul hipertrofiaza inima. Dupa ce inceteaza efortul, inima ramane mare, dar ii scade capacitatea de irigare si atunci, daca exista un colesterol mai marit, apare repede un cheag. Faci infarct si fiind inima mare si puternica imediat mori", adaugat Popescu.

[news-121945]



Fostul medic al nationalei explica cauza infarctului suferit de Prodan