Echipa Nationala

Edward Iordanescu: "Nu sunt magician. Avem un grup afectat emotional"

Dupa o prestatie sub orice asteptare a tricolorilor in meciul cu Muntenegru (0-2), selectionerul Edward Iordanescu insista ca poate redresa corabia echipei nationale.

"S-au adunat campanii ratate, dar nu ma asteptam sa gasesc asta atat de profund. Incerc tot timpul sa le arat calea si sa le arat ca au valoare, potential. E important sa ne scuturam de trecutul care nu este reusit, sa avem gandirea corecta si sa gasim exprimarea in teren. Doar asa putem avea o sansa. E momentul sa punem cartile pe masa. Sunt aici pentru ca am incredere in jucatori si in valoarea lor", a declarat selectionerul Edward Iordanescu.

"Vreau sa va spun ca am doar 15 zile de lucru cu echipa. Sunt un antrenor dedicat, dar nu sunt magician si nu pot sa indrept in cateva zile greseli care s-au facut in ani. Voi spune ca lucrurile nu sunt functionale, daca nu ne vom califica si va trebui sa plec si eu. Cosmin Contra si Mirel Radoi au facut o treaba nu buna, foarte buna, dar fara calificari lucrurile au ramas nefunctionale", a mai spus Iordanescu.

"Increderea mea in jucatori este intacta si am incredere ca impreuna, cu unitate si spirit, putem obtine rezultate mai bune. Trebuie sa ne luptam cu momentul, cu adversarul, cu piedicile si vom incepe sa producem rezultate daca vom fi puternici mental. Va garantez ca nu e vorba de atitudine. E un grup afectat emotional, care nu mai raspunde la meciurile cu presiune, cu miza. Grupul nu raspunde bine la comparatia cu trecutul si cu alte generatii, dar avem jucatori care isi doresc calificari", a adaugat selectionerul echipei Romaniei.

Romania va intalni Bosnia-Hertegovina, marti seara, de la 21:45, in al doilea meci din Liga Natiunilor.



Edward Iordanescu: "Nu sunt magician. Avem un grup afectat emotional"